Serveis i equipaments municipals

Serveis i equipaments municipals

Serveis i equipaments municipals

Serveis i equipaments municipals coordina i gestiona els serveis municipals, així com les funcions de manteniment, conservació i neteja del municipi. La nostra missió és vetllar pel manteniment general dels serveis bàsics i de l’espai públic i la gestió d’equipaments municipals entesos com a espais de titularitat municipal orientats a impulsar el desenvolupament social mitjançant activitats de caire cultural, social, esportiu i de lleure, etc.
Bona part dels servei son prestats per empreses concessionàries, que resulten guanyadores del concurs públic a través del qual s’adjudica el servei.

Responsable polític: Daniel Riera Puertas

Responsable tècnic: Xavier Montaner Heller, Cap de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat

Servei municipal d'escombraries i neteja viària

La millora de la recollida selectiva dels residus i la neteja a la ciutat és un repte molt important que requereix la implicació i l’esforç de tothom. En primer lloc, de l’Ajuntament i de l’empresa concessionària, però també de la ciutadania, de les entitats i organitzacions i de les activitats econòmiques. El nou sistema implementat en que s’han adequat els punts de recollida en el sentit de que s’hi puguin dipositar totes les fraccions de residus, així com el nou servei de recollida de restes vegetals han ajudat a incrementar significativament els percentatges de recollida selectiva, d’altra banda necessari per a complir amb els objectius de recollida selectiva dels propers anys que demana la Unió Europea.

La neteja viària s’ha incrementat amb l’increment tant de personal com de maquinària amb la intenció d’assegurar un millor i més ampli manteniment de neteja del nostre municipi, amb el ben entès que la millor neteja passa per no embrutar.

Ordenança reguladora de la neteja pública i de la gestió de residus

Veure apartat informació mediambiental

GBI SERVEIS SAU.
L’empresa té la gestió de la recollida de residus (selectiva i residus sòlids urbans) , neteja de la via pública i de les platges i el transport de les escombraries, la recollida de residus comercials, i la deixalleria municipal, que es complementa amb les deixalleries mòbils i les minideixalleries
CONTACTE
Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC)
972 81 64 64
Oficina administrativa
972 82 88 56
reciclem.platjadaro@grup-gbi.com
Anar a la web de GBI grup Reciclem

Enllumenat públic

Des del nostre municipi s’ha anat duent a terme actuacions per a reduir consums en l’enllumenat públic sense perdre la qualitat del servei que la ciutadania demanda. De manera progressiva s’està introduint canvis de llumeneres per fer-les més eficients incorporant noves tecnologies. D’altra banda s’està adequant la il·luminació en determinats sectors per a donar compliment a la normativa de prevenció de la contaminació lumínica.

Enllumenats Costa Brava S.L.

Realitza el servei de manteniment de l’enllumenat públic. Es posa a disposició un telèfon gratuït que funciona les 24 hores del dia per a avisar d’avaries, en el que es grava la trucada per a deixar registre de les incidències. També es poden comunicar les incidències a l’ajuntament trucant l 972 80 42 15.

CONTACTE

Servei d’atenció telefònica gratuït per avaries :  900 365 724
https://www.enllumenats.com/

Servei d’abastament d’aigua potable

La major part de l’aigua potable que es subministra al nostre municipi prové del Pasteral essent el Consorci d’aigües Costa Brava Girona l’ens que gestiona la xarxa en alta fins a l’arribada al terme municipal on passa a ser responsabilitat municipal la distribució i abastament de l’aigua mitjançant l’empresa concessionària. El nostre municipi disposa d’una planta potabilitzadora d’aigua amb una capacitat determinada que potabilitza aigua de pous per a cobrir excessos de demanda d’aigua en determinades èpoques de l’any i per a assegurar el subministrament quan es produeixen talls en canonades que necessiten reparació.

Reglament del servei d’abastament d’aigua potable

Aquàlia S.A.

CONTACTE

Oficina d’atenció al ciutadà:

Av. Madrid núm. 10.

Horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

Telèfon atenció al client: 900 81 40 81

Telèfon avaries: 900 81 40 82

Telèfon autolectures: 900 81 40 83
https://www.aqualia.com/

Servei de clavegueram i pluvials

Les accions de conservació i manteniment de la xarxa de clavegueram son constants al llarg de l’any, tant per reparar desperfectes com per a millorar el servei. En els últims 10 anys s’han dut a terme projectes importants de reforma de la xarxa de clavegueram al nostre municipi per a solucionar importants problemes de capacitat de distribució d’aigües negres en determinats sectors del municipi. S’han efectuat treballs a la xarxa de pluvials ampliant la seva capacitat, així mateix s’han dut a terme grans projectes de bombament d’aigües plujanes per a assegurar el correcte desguàs d’aigua que actuen en episodis importants de pluja.

Aquàlia S.A.

S’encarrega del manteniment i conservació de la xarxa de clavegueram del municipi. Per realitzar les connexions a la xarxa municipal de clavegueram cal adreçar-se a les seves oficines.

CONTACTE

Oficina d’atenció al ciutadà:

Av. Madrid núm. 10.

Horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores.

Telèfon atenció al client: 900 81 40 81

Telèfon avaries: 900 81 40 82

Telèfon autolectures: 900 81 40 83

https://www.aqualia.com/

Cementiri

Actualment el municipi disposa de dos cementiris municipals, a Castell d’Aro i a Platja d’Aro. Aquest servei funciona amb els títols dels nínxols que tenen els ciutadans del municipi.

 

Reglament regulador del servei del cementiri

Funeraria Àltima
CONTACTE
Av. de Catalunya, 150, 17220 Sant Feliu de Guíxols, Girona
Telèfon d’atenció al públic és el 972 32 88 55.

Servei de control de mosquits

El Servei de Control de Mosquits assegura el control i tractament dels espais municipals susceptibles de tenir una elevada presència de mosquits i que puguin esdevenir un problema per a la ciutadania. Aquest servei inclou el control de la presència del mosquit Tigre de nova aparició i que presenta unes característiques diferents dels mosquits autòctons. Així mateix realitza tasques d’assessorament que pot ser individualitzat quan un ciutadà detecta una presència exagerada d’aquest insecte l’origen del qual no és l’espai públic.


Servei prestat des de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, de la qual l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró en som membres. Fa els tractaments en espais públics per evitar l’aparició del mosquit tigre, quironòmids i altres insectes. Contacte: Oficina central, Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Plaça del Bruel, 1, 17486 Empuriabrava
Telèfon i Fax: 972.45.12.31
Telèfon mòbil: 699.99.11.02
info@serveicontrolmosquits.org
https://serveicontrolmosquits.org

FAQ! Necessites ajuda?Vull cremar restes vegetals, puc fer-ho?

La crema de restes vegetals la regula la Generalitat de Catalunya, i es pot sol·licitar l’autorització directament a la Generalitat amb aquest tràmit.

Des de l’Ajuntament ajudem a realitzar el tràmit.

Tinc molts restes vegetals si no puc cremar que faig?

Hi ha un servei de recollida de les restes vegetals al domicili. Trucant a la deixalleria, us proporcionaran saques i quan les vindran a recollir. Telèfon deixalleria 972 81 64 64 . A través el l’App

Si veig algun desperfecte a la via pública que puc fer?

Tots els desperfectes es poden fer saber a l’Ajuntament a través d’una instància genèrica, o si el desperfecte és d’un vorera, asfalt o un escocell, enviant un correu electrònic  obres@platjadaro.com, o si el desperfecte és en una senyal, un element urbà com un banc, una paperera, poden enviar el correu electrònic a serveis@platjadaro.com 

No cremen les faroles del meu carrer, on ho comunico?

Pot deixar el missatge al contestador gratuït d’Enllumenats Costa Brava (900.365.724), enviar un correu a serveis@platjadaro.com  o informar-nos per telèfon 972.80.42.15

Vull llençar un estri vell, què faig?

GBI te un servei de recollida de voluminosos que es realitza porta a porta. Pot acordar un dia trucant al 972.81.64.64, o acordar el dia de recollida a través del l‘APP BitPAYT  (link  https://reciclem-platjadaro.com/app-bitpayt/)

Tràmits

Localització

Contacte

Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró · c/Mossèn Cinto Verdaguer 4 - Platja d’Aro · segon pis

972 804215

serveis@platjadaro.com

Suscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.