Consell sobre el tractament de residus

Consell sobre el tractament de residus

02/03/2023
residuos

El millor residu és aquell que no es genera», una frase que sintetitza la voluntat de treballar per aconseguir que, entre totes i tots, anem cap al residu zero per contribuir, així, a una millor gestió de les deixalles.

Hem de ser conscients que, tant a casa com a la feina, hem de produir poques deixalles i que tenim altres opcions com, pot ser, comprar d’una manera més responsable; optar per productes de proximitat i substituir els materials que són més voluminosos, o que triguen molts anys a degradar-se, per altres que més sostenibles. També ho podem fer si canviem els nostres hàbits més quotidians com és…

  • Evitant els envasos i embolcalls innecessaris
  • Comprant a granel o a l’engròs
  • Rebutjant les bosses de plàstic i d’altres envasos d’un sol ús
  • Anar a comprar amb el carretó o el cabàs

 Campanyes

  • Jo compro amb la meva bossa 
  • Compostatge casolà: El compostatge casolà es considera una de les eines principals de minimització dels residus municipals. Per aquest motiu, l’Ajuntament amb el suport del consell comarcal participa en una campanya de foment del compostatge casolà que consisteix en facilitar informació i el compostador necessari per a realitzar el compostatge a casa.  Si es fa un bon ús, es pot sol·licitar una bonificació en la taxa municipal de recollida d’escombraries.

Més informació:

Àrea de sostenibilitat i acció climatica Baix Empordá

 Per sol·licitar la bonificació per us de compostatge casolà: accés al tràmit