Exposicions

Exposicions

Exposicions

Des de fa quasi bé quaranta anys, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró treballa perquè l’art contemporani guanyi presència a les polítiques públiques municipals. Hem anat multiplicant i fomentant circuits expositius fins a establir una xarxa de tres espais, amb l’objectiu d’oferir una plataforma de projecció per als creadors plàstics, així com per impulsar centres de relació entre artistes i públics: el Castell de Benedormiens, la Masia Bas i el Parc dels Estanys.

 

Fruit de les exposicions que s’han organitzat  en aquests tres espais neix el Fons Municipal d’Art de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, una col·lecció d’obres d’art que comprèn, principalment, un llarg període de l’art català, encara que també compta amb peces d’artistes de relleu d’àmbit nacional i internacional. Centrada fonamentalment en diferents corrents, tant de tall abstracte com de ressò figuratiu i realista, cronològicament, el Fons Municipal d’Art arrenca amb els hereus de la pintura tradicional catalana i en les opcions d’avantguarda; agermana els artistes de la generació de la postguerra provinents de Dau al Set, l’informalisme, l’abstracció, la neofiguració i vincula la nova fornada de pintors sorgits als anys setanta i vuitanta, així com la diversitat pictòrica més recent. És, doncs, aquesta pluralitat de discursos, de punts de partida i de resultats el que ens mou a seguir treballant per donar a conèixer les preocupacions actuals i les noves energies, tant dels artistes reconeguts com dels novells.

 

El Fons Municipal d’Art reuneix obres amb molts accents i amb una gran proliferació de llenguatges artístics. No hem de buscar un comú denominador estilístic o formal, sinó que cada obra, amb la seva individualitat, ens proporciona una anella en la llarga cadena cronològica que arriba fins a l’actualitat. El testimoni d’aquests artistes ofereix una àmplia visió de les expressions artístiques, a través de propostes variades i dins d’una heterogeneïtat de plantejaments que ens permeten veure les inquietuds plàstiques contemporànies.

La programació municipal entorn de les arts plàstiques de l’Ajuntament de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró ha anat deixant el sediment de l’experiència i el coneixement de l’art contemporani al públic, alhora que també ha lliurat els testimonis materials en forma d’obres d’art que, com a resultat de les exposicions, han anat enriquint la col·lecció, sobretot gràcies a la generositat dels artistes que n’han fet donació.

En la línia de l’escultura immaterial, l’obra lumínica Night lights de l’artista Tom Carr amplia el fons convencional amb una proposta que per la seva espectacularitat ens ofereix la possibilitat d’exhibir-la en sí, i alhora donar visibilitat als elements patrimonials i culturals del municipi. Les peces de llum concebudes per ser projectades al Castell de Benedormiens, la Masia Bas i el Parc dels Estanys, són intervencions que impregnen simbòlicament tot l’espai i convoquen a submergir-s’hi com una experiència transformadora d’una memòria viva, present i continua. L’arquitectura és essencial per al desenvolupament del projecte: les construccions edificatives dialoguen amb les formes que es projecten o incideixen. Però gràcies també a la foscor de la nit, la llum pinta els espais. Les gammes cromàtiques vermelloses, associades amb l’energia, generen empatia renovadora al nostre inconscient.

El Fons Municipal d’Art suposa un patrimoni públic d’un valor extraordinari, per les obres que el formen, però sobretot pel fet que la seva amplitud i representativitat permet resseguir la història de la creativitat contemporània a casa nostra.

 

La Masia Bas

La Masia Bas

El Castell de Benedormiens

El Castell de Benedormiens

El Parc dels Estanys

El Parc dels Estanys

Localització

Contacte Cultura

Carrer del Castell, 17. 17249 Castell d’Aro

972 816 192

cultura@platjadaro.com

Suscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.