El Parc dels Estanys

El Parc dels Estanys

El Parc dels Estanys

Horari del Parc dels Estanys

De juny a setembre: 7.30 a 21.30 h.

D’octubre a maig: 8 a 18 h.

Entrades

Accés gratuït.

Coincidint amb el Dia Mundial dels Ocells, l’octubre de 2012 va obrir portes el Parc dels Estanys de Platja d’Aro. Aquest espai de natura al cor de la vila va ser l’indret escollit, l’any 2014, per un nou projecte cultural: les escultures de gran format sortien de les sales d’exposicions, trencaven les parets físiques  dels edificis per apropar-se al ciutadà i integrar-se en un espai públic privilegiat: el Parc dels Estanys.

Paisatge i art s’han anat fonent des de llavors fins convertir el Parc dels Estanys en un espai expositiu permanent. L’expressió artística contribueix amb força a crear una major consciència mediambiental, i a fer més compromesos els visitants en els valors estètics, ecològics, socials i culturals del medi.

 

Fons Municipal d’Art al Parc dels Estanys 

La Unitat de Cultura de l’Ajuntament organitza exposicions temporals d’escultura de gran format. De cada exposició i com a testimoni permanent del seu pas, l’Ajuntament adquireix una peça que queda instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art, esdevenint alhora complement de les mostres temporals.

Actualment, quasi una vintena d’escultures dels artistes que han exposat al Parc dels Estanys des de l’any 2014, configuren un paisatge en el qual l’art figuratiu conviu amb l’abstracció, formant un gran ventall de formes i materials. Hi han exposat: Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Álvarez, José Luís Pascual, Marzo-Mart, Carles Bros, Angel Camino, Santiago Gimeno, Francesc Martí Rom, Josep Coll, Carles Torrent, Aramis Justiz i Dolors Puigdemont. Actualment exposa l’escultor Tomàs Pons.

El Parc dels Estanys compta també, des de la seva recent ampliació l’any 2022, amb dues cúpules de fusta, espais polivalents que neixen amb la voluntat d’esdevenir un nou espai d’interpretació de la natura i la cultura.

 

Jardí de Roques del Parc dels Estanys de Platja d’Aro

El Jardí de Roques és visitable des de l’11 de maig de 2024,   quan el nostre municipi va ser l’escollit per organitzar el Geolodia de la província de Girona, una festa de la divulgació de les Ciències de la Terra que s’organitza el mateix dia per a tot l’estat i està adreçada a un públic de totes les edats. Té com a eix central una visita guiada gratuita duta a terme per professionals del món de la Geologia. 

Els “jardins de roques” són instal·lacions museístiques a cel obert on diverses mostres de minerals, roques i fòssils són exposades com a escultures a l’aire lliure. Més enllà del seu valor estètic o simbòlic, aquestes mostres rocalloses permeten als visitants apropar-se al coneixement del patrimoni geològic. En els llocs on s’instal·len esdevenen un element d’enjardinament singular, una oferta cultural i un apropament al territori que pot atraure visitants de totes les edats.

El Projecte Jardí de Roques del Parc dels Estanys de Platja d’Aro ha estat desenvolupat pel Centre de Geologia i Cartografia Ambiental de la Universitat de Girona (GEOCAMB), amb el suport de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. 

En aquests moments hi trobarem un total de 19 mostres representatives de la província i del municipi. Els objectes geològics, a diferència dels organismes vius,  són elements inerts. És a través dels plafons que acompanyen les mostres que s’aconsegueix proporcionar una certa informació i fer que “les pedres parlin”. Ens parlen del seu origen, de la seva edat, dels processos que les van formar, de la seva procedència, dels usos als quals es destinen… 

 

 

 

 

UDGGEOCAMB

Galeria

Calendari expositiu 2024

Imatge escultura Dialeg de Rosa Serra

FONS D’ART

Escultura

Parc dels Estanys

Exposició permanent

De juny a setembre: 7:30-21:30 h

D’octubre a maig 8-18 h

Entrada gratuïta

Mostra amb diverses obres d’artistes que han exposat al Parc del Estanys.

Dolors Puigdemont

EL JARDÍ DE ROQUES

Mostra geològica

Parc dels Estanys

Exposició permanent

Inauguració: Dissabte 11 de maig. 11 h

Punt de Trobada: Parc dels Estanys (entrada Av. Luxeburg amb cantonada C. Tramuntana)

De juny a setembre: 7:30-21:30 h

D’octubre a maig: 8-18 h

Entrada gratuïta

Més informació

TOMÀS PONS · Univers Blau

Escultura

Parc dels Estanys

Del 13 d’ abril de 2024 al 23 de febrer de 2025

De juny a setembre: 7:30-21:30 h

D’octubre a maig: 8-18 h

Entrada gratuïta

Inauguració: Dissabte 13 d’ abril · 20 h

Punt de Trobada:  Parc dels Estanys (entrada Skate Park)

Més informació

Suscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.