Programa d’Acollida i convivència intercultural

Programa d’Acollida i convivència intercultural

Programa d’Acollida, Acompanyament i Convivència Intercultural

Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, és un municipi d’acollida, constantment arriben moltes persones, algunes d’aquestes d’altres països,  cada any creix el percentatge de població estrangera.

D’una banda població que ve per les oportunitats laborals que s’ofereixen per donar resposta a les necessitats que hi ha a la temporada estival per ser un municipi que viu majoritàriament del comerç, l’oci i la restauració, i per altra les possibilitats de fer inversions de negoci als mateixos àmbits.

Al 2017 hi havia un 29’41% de població estrangera entre les persones empadronades al municipi,  al 2020 un 31’60% i al gener del 2023, amb l’arribada de persones provinents d’Ucraïna, hem passat del 36%.

Tenint en compte les característiques del municipi, i la quantitat de persones que arriben contínuament, aquest programa transversal és cabdal per centralitzar i coordinar les actuacions en matèria d’acollida, acompanyament i convivència, fomentant les relacions des d’una perspectiva intercultural, antiracista, lliure d’estereotips i estigmatitzacions cap a persones migrades i/o racialitzades, generant oportunitats per tothom i promovent els valors cívics i comunitaris.

Línies de treball

FAQ! Necessites ajuda?

Com em puc assessorar per als tràmits de regularització de documentació?

Pots demanar hora al servei d’assessorament legal,….

M’agradaria poder participar d’alguna activitat del poble, com ho puc fer?

Demana hora amb l’agent d’acollida….

Com puc aprendre el català?

Al municipi s’ofereix cada curs de cursos de català. et pots informar a través de l’agent d’acollida o en aquest apartat de la web.

Localització

Contacte

Centre Cívic Vicenç Bou, c/Escoles núm. 2 Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

972 818 341 i 682 306 996

tecnica.intercultural@platjadaro.com

Subscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.