Exposició “L’art d’un metge de poble” a Castell d’Aro

Exposició “L’art d’un metge de poble” a Castell d’Aro

Data de publicació 16/02/2024
Exposició metge rural

Commemoració dels 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals

Mostra itinerant de la Comunitat de Municipis de la Vall d’Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural, del 17 de febrer al 17 de març (caps de setmana i festius · 11-13 h i 17-20 h) al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. Una proposta per descobrir com el voluntarisme dels professionals d’un altre temps compensava problemes, soledat i volum de feina. Inauguració: dissabte 17 de febrer (19 h).

En el passat, les condicions laborals en l’àmbit rural eren extremadament dures. La figura del metge de poble o metge rural tenia a càrrec seu un extens territori i havia de ser un especialista en moltes disciplines mèdiques, comptant només amb els pocs recursos sanitaris que existien. Gràcies a la seva disposició i vocació, molt sovint el metge es convertia en molt més que un professional de la salut: era amic i conseller de les famílies, i tenia una gran influència en la societat i el territori on exercia.

Hi ha molts exemples de metges que han deixat empremta en poblacions petites i al món rural. A Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro el record del Dr. Martí Casals Echegaray (1903 -1983) és el d’un metge que, sempre amb la seva motxilla i desplaçant-se amb bicicleta o amb la seva motocicleta Guzzi, recorria els camins del territori en servei dels seus habitants, fos quina fos la situació.

Activitats complementàries programades: presentació del llibre Ensenya’m la llengua d’Antoni Beltran amb pròleg de Màrius Serra, sobre el lèxic del català referit a la salut i a les malalties (divendres 22 de febrer · 19 h · Castell de Benedormiens, Castell d’Aro); i conferència “Condimenda’t” (dissabte 18 de maig · 27 h · Antic Casino, Castell d’Aro).

+INFORMACIÓ: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf