José Guillén “Pepu” exposa a Castell d’Aro

José Guillén “Pepu” exposa a Castell d’Aro

Data de publicació 06/10/2023
José Guillén

Del 7 d’octubre al 19 de novembre al Castell de Benedormines

Exposició homenatge amb una selecció de 60 pintures de José Guillén “Pepu”, del 7 d’octubre al 19 de novembre de 2023 al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. La mostra es podrà visitar els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h), i la inauguració serà el pròxim dissabte 7 d’octubre (19 h), moment en què es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori. Simultàniament, a la planta superior del castell es pot gaudir d’una selecció de peces del Fons Municipal d’Art, configurada per obres dels i les artistes que hi ha exposat durant quatre dècades · pdf

 Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; l’exposició és la quarta de l’any al castell i la setena del cicle anual d’arts plàstiques al municipi. L’artista protagonista (Màlaga, 1948), va canviar la seva vocació de mestre per la seva passió creativa fins que a accedir a l’Escola Universitària de Belles Arts de la Complutense de Madrid. Després de la seva llicenciatura va reprendre la tasca docent a la secundària durant cinc anys, abans de retornar al retrat de carrer a Madrid, Peñíscola i Les Canàries, fins a instal·lar-se a Platja d’Aro a mitjans dels 80. De llavors ençà ha combinat les exposicions amb encàrrecs personals i també durant anys amb les classes a l’Escola Municipal d’Art del municipi a l’Espai Masia Bas.

L’Ajuntament promou un calendari expositiu per a 2023 amb vuit propostes en tres espais. El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro ha acollit dues col·lectives: Art Piramidón i Mostra de Tapís; i les propostes simultànies de pintura, dibuix i escultura de Jordi Amagat i Pep Admetlla. El Parc dels Estanys de Platja d’Aro és escenari de dues mostres d’escultura de gran format: primer les obres d’Aramis Justiz (de març a juny), i actualment les peces de Dolors Puigdemont (fins al 18 de febrer de 2024), que alhora també va exposar a l’estiu escultura, dibuix i instal·lacions a les sales d’art de l’Espai Masia Bas de Platja d’Aro.