Votació pressupostos participatius 2023

Votació pressupostos participatius 2023

Data de publicació 17/10/2023
posant una butlleta de votació pressupostos participatius 2023 a una urna

Del 25 de setembre al 22 d’octubre entre 12 propostes finals

En aquesta edició hi poden votar les persones empadronades amb 14 anys complerts el 30 d’agost del 2023 (11.432 persones) i aquelles titulars o cotitulars d’un habitatge de segona vivenda (17.286 persones). Es pot escollir un màxim de 3 propostes entre les 12 finalistes després de superar les diverses fases del procés dels pressupostos participatius.  Les que siguin més votades fins a exhaurir el pressupost de 200.000 euros formaran part de les inversions de l’any 2024.

Les propostes que es poden escollir són d’àmbits diversos. Algunes relacionades amb equipaments: millores de la Bassa del Dofí a Castell d’Aro o del parc de socialització de gossos de l’Avinguda de París de Platja d’Aro; o bé la construcció d’un nou parc de socialització per a gossos a S’Agaró.

Altres relacionades amb mobilitat: instal·lació d’aparcaments per a patinets elèctrics o per a bicicletes elèctriques, o la millora de l’aparcament de Parc d’Aro i dels seus passos per a vianants de la zona del carrer Tramuntana. 

També de relacionades amb l’espai públic: instal·lació d’una coberta a l’escenari de la Plaça Major de Platja d’Aro, o de fanals a la zona verda sobre la rotonda de la Rosa dels Vents de S’Agaró, l’ampliació del parc de Politur a Platja d’Aro o col·locació d’una escultura per a la rotonda del Passeig Ridaura de Platja d’Aro.

Dues altres propostes fan referència a la compra i instal·lació d’un rocòdrom a un dels gimnàs del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro i la instal·lació de tòtems i plafons informatius sobre els rodatges cinematogràfics a S’Agaró i els habitatges més emblemàtics de S’Agaró.

Es pot votar en línia a tothora en la plataforma Decidim , i per a facilitar la participació també s’han habilitat tres punts en que es pot fer la votació en línia: Oficina d’Atenció Ciutadana de Platja d’Aro, Espai Escoles Velles de Castell d’Aro i Ca la Generosa de S’Agaró.

També es pot votar omplint la butlleta en paper i dipositar-la en les urnes a diversos equipaments municipals: Biblioteca Mercè Rodoreda, Centre Cívic Vicenç Bou, Oficina d’Atenció Ciutadana de Platja d’Aro, Oficina de Turisme, Espai Escoles Velles i Ca la Generosa.