Vistes guiades · Estiu 2023

Vistes guiades · Estiu 2023

Data de publicació 20/07/2023
Visites guiades estiu

Desenes de propostes del 3 de juliol al 17 de setembre

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament ofereix un programa de 45 visites guiades i activitats de descoberta. Totes tenen un cost de 2’50 euros per persona, les places són limitades i cal reserva prèvia al portal entrades.platjdaro.com. La única amb horari (8 h) i preu alternatiu (4’50 euros) és la novetat d’enguany: la visita amb guia local i sessió de mindfulness amb Ivon Regincós al Camí de Ronda de S’Agaró. Cloenda de la programació diumenge 17 de setembre a la Vil·la Romana de Pla de Palol amb la jornada enològica DO Porcianus.

Amb acompanyament de guia local i doble oferta d’idiomes (català-anglès o castellà i francès) es pot visitar del Nucli Antic de Castell d’Aro, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional gràcies al conjunt de carrers empedrats, el Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria. També es pot gaudir del Camí de Ronda de S’Agaró, acreditat com a Bé Cultural d’Interès Nacional gràcies a un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista. I descobrir el Camí de Ronda de Platja d’Aro -antic traçat per controlar el contraban amb un recorregut entre pins, caletes i túnels entre roques- i la Vil·la Romana de Pla de Palol -assentament que explotava el cereal, oli i vi i que aprofitava el port natural de Cala Rovira per exportar-lo-.

Hi ha dues propostes a l’entorn del Parc dels Estanys de Platja d’Aro (ambdues en català i castellà i accessibles), un espai de 150.000 m2 que recupera els antics aiguamolls de la zona, on hi fan estada fins a 250 espècies d’ocells cada any i que també ha esdevingut espai expositiu a cel obert d’escultures a cel obert. Per combinar aquestes dues vessants, s’ofereix la visita guiada escultòrica per l’exposició actual i les obres permanents; i la visita naturalista de la mà del Grup Natura Sterna. L’activitat familiar Anem a la granja? al Mas Can Juanals de les Eroles a Castell d’Aro, és en català i permet als infants de 3 a 7 anys feinejar als seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar.

La Cia. La Minúscula protagonitza diverses visites teatralitzades, en català i per a tots els públics: Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC) amb els personatges Marcus i Júlia; o Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró per reviure amb un director excèntric l’època més cinematogràfica de l’indret, escenari de films com Pandora y el holandés errante amb Ava Gardner, Mister Arkadin d’Orson Welles, El jardinero español amb Dirk Bogarde o De repente, el último verano amb Elisabeth Taylor. La visita familiar a Castell d’Aro ofereix la possibilitat de descobrir el seu nucli històric a partir de diversos personatges. Contes màgics al Parc dels Estanys per a infants a partir de 3 anys s’articula a partir de petites històries a l’entorn de la natura, la màgia i els personatges fantàstics (activitat accessible).