Aviat nou tram de Via Verda

Aviat nou tram de Via Verda

Data de publicació 02/03/2022
Aviat nou tram de Via Verda

Unió interubana de Platja d’Aro-Sant Antoni de Calonge

Presentaació de les obres del tram d’enllaç que unirà Platja d’Aro i Sant Antoni de Calonge. Aquest ruta permetrà també connectar dues vies verdes clàssiques: la ruta del Carrilet i la ruta del Tren Petit, gràcies a carrils bici locals. El nou tram tindrà un recorregut de 3,3 quilòmetres. El projecte inclou diverses actuacions, en els dos termes municipals, un tram paral·lel a la carretera comarcal C-253 i l’ampliació del pont d’aquesta carretera sobre l’accés al càmping Cala Gogo.

A Calonge i Sant Antoni dona accés a diferents urbanitzacions, tres càmpings i diversos hotels. Platja d’Aro el recorregut és paral·lel a la costa i dona accés al veïnat Politur, al camí de ronda nord, a la carretera de circumval·lació, i enllaça amb l’àrea comercial del centre. El traçat s’ha projectat de manera que es puguin aprofitar al màxim infraestructures existents i l’espai disponible. Per això, s’han realitzat actuacions en diferents seccions: en els trams on la nova via discorre paral·lela a la carretera, amb paviment asfàltic, i en els trams on la via discorre paral·lela a la vorera o per zones verdes, amb sòl de ciment.

El pressupost total de les obres del projecte és de 771.286 euros, i està cofinançat amb un ajut FEDER de 318.713 (50 % de la despesa elegible) i per la Diputació de Girona, amb 140.861 euros. La resta es finança entre els ajuntaments de Calonge i Sant Antoni (199.397 euros) i Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (80.642 euros), i un ajut per al desenvolupament de plans de foment territorial del turisme de la Generalitat de Catalunya (36.990 euros).

Un cop enllestida aquesta obra, i a través de carrils bici urbans gestionats pels ajuntaments de cada municipi i l’actual ruta Pirinexus, es podran connectar també els nuclis de Castell d’Aro i Sant Feliu de Guíxols amb Palamós, de manera que la via verda del Carrilet i la via verda del Tren Petit quedaran enllaçades i s’ampliarà la xarxa de rutes en bicicleta i a peu del Baix Empordà.

[ +informació: Acció Terriorial i Urbanisme · T 972 816 426 · urbanisme@platjadaro.com ]