Ampliació del Parc dels Estanys

Ampliació del Parc dels Estanys

Data de publicació 09/05/2022
Ampliació del Parc dels Estanys

S’incorporen 4 hectàrees més i un centre d’interpretació

Del conjunt de 15’20 hectàrees que configuren el Parc dels Estanys, se n’havien adequat inicialment 11’10 l’any 2012 quan es va estrenar, i ara s’ha completat amb diverses intervencions en 4’10 hectàrees més. S’hi ha invertit 535.000 euros amb un aportació del Pla de Foment Territorial de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El conjunt de 150.000 m2 ha esdevingut un espai de gran atractiu ciutadà, turístic i cultural. Hi són compatibles la visita pública i didàctica controlada amb la potenciació de la diversitat biològica de la zona tot recuperant els hàbitats i els ambients naturals originaris; l’observació ornitològica de fins a 250 espècies que hi fan estada; i la creació artística acollint exposicions temporal i un fons permanent d’escultures de gran format a l’aire lliure.

Les intervencions en l’ampliació se centren en diversos àmbits. Hi destaca la creació d’un itinerari senyalitzat amb panells amb explicacions de detall, amb informació complementària mitjançant codis QR i la incorporació de Braille. D’aquesta manera els camins transitables s’amplien en un terç i els dos recorreguts s’uneixen mitjançant un pont de justa. En paral·lel, s’ha generat un nou accés al  l’extrem nord-oest del parc al c/ Tramuntana, l’adequació de les portes de les entrades existents, s’ha millorat el conjunt de la senyalització i s’ha col·locat mobiliari urbà i de descans a la zona ampliada, i s’hi ha fet plantació d’arbrat i arbust amb espècies autòctones.

També s’ha construït una bassa d’aigües temporal, que creixerà i decreixerà segons la temporada de l’any, i que possibilitarà la presència d’espècies amfíbies; i també murs de pedra seca i hotels d’insectes. Darrerament, a tocar de l’entrada principal original del parc, s’hi ha instal·lat dues cúpules de fusta de 70 i 32 m2 connectades entre sí, que esdevindran centre d’interpretació del parc i un espai polivalent on s’hi duran a terme activitats cultural i visites didàctiques. Properament la zona d’aparcament d’autocaravanes, situat a tocar de la zona est del parc, es traslladarà a un nou espai proper al vial que uneix les viles de Castell d’Aro i Platja d’Aro.

[ +info: Obres i Urbanisme · T 972 816 426 · obres@platjadaro.com ]