Ciutat educadora

Ciutat educadora

Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró. Ciutat Educadora

L’any 2018 el municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró va signar la carta de Ciutats Educadores.

Fundada l’any 1994, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) és una Associació sense ànim de lucre, constituïda com una estructura permanent de col·laboració entre els governs locals compromesos amb la Carta de Ciutats Educadores, que és el full de ruta de les ciutats que la componen.

Formar part d’aquesta xarxa ens permet  posicionar-nos com un municipi que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen i que ens visiten. Les ciutats, pobles i viles educadores treballem perquè l’educació sigui l’eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potenciador educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, activitat física, etc… Perquè entenem l’educació com un procés vital integral, que ha d’implicar tota la ciutadania, en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital.

El nostre ajuntament ha participat durant el passat 2022 al XV Encuentro de la Red Estat de Ciudades Educadoras (RECE) a Vitoria-Gasteiz, i a l’Assemblea General de Ciutats Educadores a Tampere (Finlàndia) així com a les reunions i trobades organitzades per la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.

Carta de Ciutats Educadores

Els municipis amb representació al 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona l’any 1990, van recollir en la Carta inicial els principis bàsics per a l’impuls educatiu de la ciutat. Partien del convenciment que el desenvolupament dels seus habitants no es pot deixar a l’atzar. Des de llavors la carta s’ha anat revisant per a adaptar els seus plantejaments als nous reptes i necessitats socials.

Qualsevol govern local que accepti aquest compromís pot convertir-se en membre actiu de l’Associació, amb independència de les seves competències administratives.

Actualment l’AICE està integrada per 474 ciutats de 35 països de tots els continents.

Ser membre de l’AICE ens dóna l’oportunitat de conèixer i compartir experiències amb  ciutats cultural i socialment molt diferents a nosaltres i amb altres més afins i properes.

Les ciutats, pobles i viles educadores treballem perquè l’educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potenciador educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, activitat física, etc. Perquè entenem l’educació com un procés vital integral que ha d’implicar tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicles vital.

Amb la intervenció local busquem la cohesió social i la convivència basada en valors cívics i ètics, fomentar el sentit de pertànyer a una  ciutat que entre tots construïm i la creació de canals de participació activa dels ciutadans en la presa de decisions sobre la ciutats. Som un municipi que treballa amb l’objectiu de desenvolupar projectes i activitats per millorar la qualitat de vida de les persones.

Carta 

Més informació 

Localització

Contacte Ensenyament

Carrer del Castell, 17 17249 Castell d’Aro

972 816192

ensenyament@platjadaro.com

Subscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.