PACE

PACE

PACE

Programa d’Acollida i de Coneixement de l’Entorn

PACE és el Programa d’Acollida i de Coneixement de l’Entorn que duem a terme el Centre de Formació de Persones Adultes per acollir i donar a conèixer el Municipi i rodalies a través d’accions socials, culturals i de promoció de la salut i del treball.

Es tracta d’un programa d’activitats complementàries a la formació amb els objectius següents:

  • Afavorir l’intercanvi cultural i la relació entre l’alumnat.
  • Conèixer la cultura popular i tradicional catalana.
  • Donar a conèixer els recursos i serveis del municipi.
  • Promoure activitats que afavoreixin la cohesió social

 

Programació

Durant el curs fem activitats per donar a conèixer el nostre municipi a nivell de recursos i serveis, preparant activitats amb les classes que donin resposta a les necessitats de l’alumnat del curs. Poden ser sortides de grup a la biblioteca, a joventut, a esports, a promoció econòmica, a l’Ajuntament, al CAP…

Al llarg del curs treballem també els eixos de: Ens Coneixem i l’Entorn, donem a conèixer diferents activitats tradicionals i populars dins de les classes amb la participació del voluntariat tot fent participar al nostre alumnat d’una manera activa fent que expliquin també les seves tradicions i costums culturals.

A l’octubre parlem de les festes de tardor i donem a conèixer la Castanyada. Col·laborem com a centre de formació a les Castanyades del poble, tot fent activitats i tallers. El nostre voluntariat es disfressa de castanyers i castanyeres i passen per les classes a explicar la tradició i convidar l’alumnat  a les festes.

Al desembre parlem de les tradicions culturals d’hivern, donem a conèixer les Festes de Nadal del poble i participem com a centre de formació. El nostre voluntariat ve a fer tallers de pintura per fer postals de Felicitació de Nadal.

A finals de gener celebrem la Setmana Cultural del centre. Organitzem una programació d’activitats culturals i de cohesió social, lligades al centre d’interès del curs. Les activitats són obertes i gratuïtes.

Al febrer donem a conèixer la tradició del Carnaval a les classes i fem petites activitats i cada any ens visiten els Reis carnestoltes a qui fem una entrevista i els fem passar algunes proves divertides que prepara l’alumnat del centre.

Al març celebrem la nostra Festa de les Cultures on organitzem una programació d’activitats per donar a conèixer la diversitat cultural del centre de formació amb una petita fira d’estands, per nacionalitats i alhora fem activitats perquè l’alumnat es conegui i cohesioni.

A l’abril preparem Sant Jordi amb l’alumnat, per participar a la diada fent lectures d’arreu del Món on el nostre alumnat prepara textos que vol llegir o bé han escrit, per poder-los llegir aquell dia. També participem a la Fira d’Entitats del Poble junt amb l’associació de voluntariat de l’Aula d’Adults del Centre Cívic Vicenç Bou amb un parada per donar-nos a conèixer.

Al maig fem l’Excursió final de curs del centre, amb l’objectiu de donar a conèixer trets culturals, del nostre entorn més proper lligats al centre d’interès del curs.

I, per últim la nostra Festa Fi de curs per acomiadar-nos i repartir la revista del centre: El Mussolet.