Horts ecológics municipals

Horts ecológics municipals

Horts ecológics municipals i parcel.la comunitària

Els Horts Ecològics Municipals consten de 57 parcel.les de 60 mts 2 i una parcel.la comunitària de XX mts 2. Ubicat a la carretera vella de Castell d’Aro a Platja d’Aro, en un terreny rústic de 5.000 m2 situat dins de la parcel·la 22 del polígon 6 del Cadastre de Rústica anomenada El Quintà. En la zona anomenada Els Vinyals.

Les 57 parcel.les s’ofereixen des del municipi per tal que la ciutadania pugui tenir un tros de terra per cultivar, el consum dels cultius ha de ser familiar, no es poden vendre.  L’Associació d’hortolans “Els Vinyals” coordinada amb l’equip de dinamització comunitària, i Mediambient, dinamitzen l’espai, a partir de formació, reunions, assemblees, visites externes, tallers,…

A la parcel.la comunitària hi ha un santuari d’abelles, herbes remeieres, una bassa d’amfibis, es reben visites escolars i d’altres grups,  experiments, tallers,…

Participen de diferents maneres al projecte el Centre de Dia de Salut Mental, Escoles, Joventut, Turisme,…

Es compta amb un assessorament tècnic setmanal d’un enginyer agrònom gràcies al Dipsalut  

FAQ! Necessites ajuda?

Que he de fer si vull una parcel.la als horts municipals?

Poden sol·licitar parcel·la persones empadronades al municipi via instància. Un cop ho sol·liciten entren a formar part de la llista d’espera i quan algú deixa la parcel.la i els toca se’ls avisa de seguida.

I si m'agradaria tenir un hort però no ho tinc clar o estic a la llista d’espera?

Sempre es pot participar a parcel.la comunitària, tant si s’està a la llista d’espera, com si es vol col·laborar amb algun dels projectes que s’hi facin, com si es vol provar en que consisteix tenir un hort per després decidir si es demana una parcel.la individual o no.

Tràmits

Localització

Contacte

Centre Cívic Vicenç Bou

C/ Escoles, 2 - 17250 Platja d’Aro

972 818 341

ccivic@platjadaro.com

Subscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.