Resultats finals Pressupostos Participatius 2023

Resultats finals Pressupostos Participatius 2023

Data de publicació 26/10/2023
logo pressupostos participatius

Resultats finals Pressupostos Participatius 2023

 

Els resultats finals de les votacions en el marc de la quarta edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, han definit les sis propostes que s’inclouran en les inversions municipals de 2024, amb una valoració global de 205.000 euros. Fins diumenge22 d’octubre podien participar-hi els empadronats al municipi abans del 30 d’agost d’enguany i amb 14 anys complerts, i com a novetat també les persones titulars i cotitulars d’una segona residència.

Les opcions escollides són la millora de la Bassa del Dofí a Castell d’Aro (51.000 euros), la millora de l’aparcament de Parc d’Aro i els seus passos a Platja d’Aro (35.000 euros), instal·lació d’un rocòdrom interior al Palau d’Esports i Congressos (20.000 euros), ampliació del parc de Politur a Platja d’Aro (73.000 euros), col·locació de fanals a la zona verda Rosa dels Vents a S’Agaró (8.000 euros) i la millora del parc de socialització per a gossos de l’Av. París a Platja d’Aro (18.000 euros).

Alhora hi ha sis propostes més que no han estat prou votades per ser incloses en la partida global disponible: escultura al giratori del Passeig Ridaura, cobertura de l’escenari de la Plaça Major, tòtems i plafons informatius sobre el cinema i les cases de S’Agaró Vell, aparcaments de patinets i bicicletes elèctriques amb mòdul de carregador, i construcció d’un parc socialització per a gossos a S’Agaró. Les 12 propostes eren el resultat de les primeres fases del procés en què la ciutadania, les entitats o les persones vinculades al municipi podien presentar propostes, que un cop avaluades tècnicament es van debatre en tallers participatius de priorització.

Hi ha participat un global de 386 persones -304 empadronats (2’66% del cens) i 82 de segona residència (0’47% del cens), que han emès un total de 965 vots (cadascú podia triar una, dues o tres opcions). El vot es podia emetre en línia al portal Decidim, a tres punts d’accés públic a internet; i també omplint butlletes en paper i desar-les a les urnes situades també a cinc equipaments municipals. En les tres edicions anteriors s’havien escollit un global de 13 propostes amb una inversió conjunta de 515.500 euros -onze de les quals ja estan enllestides-.

Pataforma de participació ciutadana en línia · Decidim