Reforma aparcament Plaça d’Europa

Reforma aparcament Plaça d’Europa

Data de publicació 01/04/2023
La gestora de l’aparcament de la Plaça d’Europa de Platja d’Aro i l’Ajuntament de Castell d’Aro,

La concessionària Saba hi ha invertit 2 milions d’euros

 

La gestora de l’aparcament de la Plaça d’Europa de Platja d’Aro i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró presenten la remodelació de l’equipament. La gestora hi ha invertit gairebé 2 milions d’euros per convertir la instal·lació en un aparcament de referència a la Costa Brava, amb innovacions tecnològiques i la remodelació general d’un espai de35.000 m2 i 1.050 places (750 en superfície i 300 en soterrani). Una acció que es reequilibra amb un ampliació la concessió en 15 anys, de 2031 fins al 2046.

L’acord també inclou un increment de 21 cèntim/hora a l’estiu (1 de juny-30 de setembre), però es mantenen les 24 hores d’aparcament gratuït per a residents i els 30 primers minuts lliures per a tothom. L’acció s’emmarca en el context d’un projecte més ampli de millora del tot l’entorn de l’aparcament, com preveu el Pla de Comerç, i que també s’està executant en paral·lel amb les obres de reforma l’Av. Doctor Fleming per convertir-la en un espai prioritari per passejar-hi o fer-hi estades a les terrasses dels establiments de restauració, que connecti de manera natural l’aparcament amb la zona comercial del nucli urbà de Platja d’Aro, que s’inicia a les galeries.

Un primer gruix d’accions ha estat la la millora dels accessos i sortides: s’han anul·lat les entrades i sortides de l’Av. Doctor Fleming, potenciant les de l’Av. Juli Garreta i Av. de Castell d’Aro; i en totes s’hi ha instal·lat un nou sistema de control amb reconeixement de matrícules dels vehicles. El segon han estat les obres exteriors: reforç de la senyalització i il·luminació amb tecnologia LED; nova pavimentació de tot de l’aparcament en superfície i reposició de les jardineres i un nou col·lector d’aigües pluvials. També s’ha reordenat la circulació interior, s’ha millora l’accés i mobilitat dels vianants i s’han localitzat millor i prioritzat les places per a persones amb mobilitat reduïda (PMR).

També s’ha creat una àrea tancada i al soterrani d’aparcament per a 20 bicicletes i 10 places per a la càrrega de vehicles elèctrics -la zona més àmplia del municipi per aquest objectiu- (8 en superfície i 2 al soterrani) amb un instal·lació preparada per ampliar amb facilitat el nombre de places a futur (carregadors semi ràpids amb potències entre 7,4 i 22 kWh). S’han instal·lat 240 m2 de plaques fotovoltaiques amb transformadors i acumuladors d’energia elèctrica, per al consum dels carregadors de vehicles elèctrics i amb l’excedent s’alimenten diversos sistemes operatius pel propi aparcament.