Xarxa bàsica d’acollida

Xarxa bàsica d’acollida

03/04/2023
acogida

La Xarxa Bàsica d’Acollida engloba d’una manera integrada i integral els serveis destinats a l’acollida de la població nouvinguda i migrada.

Aquest nucli d’intervenció s’ocupa de tot allò que té a veure amb el circuit d’acollida, la regularització de la documentació i els serveis referents als primers anys d’arribada al territori: padró, certificat d’acollida, informes d’arrelament i d’adequació de l’habitatge per fer possible el reagrupament familiar, renovacions de permisos, informació jurídica i seguiment, etc.

Es tracta d’un acompanyament individual, en aquest procés inicial, però connectat també amb una acollida en clau col·lectiva, per tal que la persona pugui conèixer i vincular-se als serveis i actius comunitaris. Des d’aquesta relació i aquest vincle és des d’on les persones es poden incorporar a projectes municipals o cogenerar-los per tal de cobrir necessitats descobertes i augmentar la xarxa social.

En aquesta xarxa es coordinen diferents serveis i funcions:

  • Servei de Primera Acollida

Atenció directa d’una Tècnica d’Acollida els dimecres i dijous de 8h a 15h al Centre Cívic Vicenç Bou (C/ Escoles, 2 – 17250 Platja d’Aro tel. 972818341)

Conveni amb consell comarcal

  • Servei d’Atenció Jurídica,

Atenció directa d’una advocada els dijous de 14h a 18h. Per ser atès en aquest servei es necessita cita prèvia que es pot demanar a la secretaria del Centre Cívic Vicenç Bou (C/ Escoles, 2 – 17250 Platja d’Aro tel. 972818341)

Caritas

  • Técnica intercultural,

Encarregada de centralitzar i coordinar les actuacions en matèria d’acollida, acompanyament i convivència intercultural, de fer els informes d’arrelament, liderar la taula d’acollida, la formació tècnica i la sensibilització comunitària.