Consells per evitar la instal.lació de gavians en terrats, àtics i teulades

Consells per evitar la instal.lació de gavians en terrats, àtics i teulades

02/03/2023
gavians

Al municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró està situat en un ambient costaner mediterrani i per  això té una fauna característica d’aquest medi com a part del seu patrimoni natural.

Algunes espècies, com el gavià de pota groga, tot i que pot ocasionar, en moments puntuals, molèsties al veinatge, la seva presència és, d’una banda, inevitable i de l’altra, és un element inseparable i necessari del paisatge marítim costaner.

Si es vol evitar la nidificació i la instal.lació de parelles reproductores en terrats, àtics i teulades, s’aconsella:

  • Revisar periòdicament ( i especialment durant la primavera ) teulades, canalons de drenatge, àtics i espais amagats dels edificis on s’acumulin restes vegetals o deixalles orgàniques, retirar-les i mantenir-los en bon estat. El gavià no contribueix el seu niu, sinó que aprofita petites acumulacions de restes per a ubicar la posta.
  • També caldria, donar un tomb, de tant en tant, a les terrasses i àtics poc freqüentats, ja que així s’alerta als gavians de que aquella zona no és tranquil.la i els hi farà buscar altres llocs.
  • El gavià torna a ocupar els mateixos indrets d’un any a l’altre, i també en busca de nous. Per a evitar-ho, és poden col.locar impediements per evitar que l’ocell pugiu parar en el seu lloc habitual. En qualsevol cas, no està permesa la instal.lació de fils de pescar.