Gimcana de la Xalarina i en Xalarí

Gimcana de la Xalarina i en Xalarí

Data de publicació 22/06/2022
d'aro

Proposta familiar per fer cadascú al seu aire, tot l’estiu

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament renova aquest estiu la gimcana per a totes les edats On és en Xalarí i la Xalarina? protagonitzada per les mascotes de turisme familiar del municipi, i que es pot fer de manera autònoma i per etapes. El mecanisme és senzill: amb l’ajuda d’un plànol on hi ha descrites en quatre idiomes unes pistes enigmàtiques -es lliura a l’Oficina de Turisme i en els establiments turístics col·laboradors-, cal buscar una dotzena de petites plaques amb la imatge dels personatges, situades en diversos espais emblemàtics. 

En cadascuna hi ha un codi numèric que cal anotar a les caselles que incorpora el planell. Un cop completades totes, cal retornar-lo a l’Oficina de Turisme on es rebrà un obsequi. Hi ha tres itineraris preparats a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, que presenten diversos nivell de dificultat -amb més o menys pistes i amb itinerari curt, mitjà o llarg-. També hi ha diversos regals que tenen com a protagonistes la Xalarina i en Xalarí: una tassa, un joc de memòria, una funda per al mòbil per emparar-lo de l’aigua, un llibret per pintar o tatuatges temporals. Uns personatges que volen transmetre tendresa entre els més menuts, alegria mitjançant els múltiples colors que l’acompanyen i el recordatori d’elements estiuencs.

Altres propostes familiars d’estiu són les propostes de benestar personal (inscripció prèvia, places són limitades, 2 euros / persona a entrades.platjadaro.com): sessions d’hipopressius i ioga en família; o les activitats d’animació al Passeig Marítim de Platja d’Aro (gratuït, obert a tothom i sense inscripció prèvia). Alhora, tot l’estiu es pot gaudir del Miniclub a la Gran Gran (Av. Costa Brava) com a ludoteca (10-13 h), espai familiar (17-19 h) i Babyclub (10-13 h i 17-19 h). També tornen les visites guiades familiars o teatralitzades; el programa Estiueja a la biblio! amb tallers infantils i familiars i sessions de contes; el Mercat Medieval de Castell d’Aro i o les Festes Majors d’estiu

Un conjunt de propostes pròpies d’un municipi reconegut amb el guardó Platja en família, concedit per l’Agència Catalana de Turisme, des de l’any 2014. Per aconseguir-la i consolidar-la cal la implicació de les empreses locals, generant millores en allotjament, restauració i oci que facilitin l’estada del públic familiar; i des de l’àmbit municipal la implantació, entre d’altres accions, de mesures de seguretat actives i passives, informació en idiomes o el disseny d’una programació d’activitats específica per al públic familiar.

Il·lustració: XuxuLanstrum per a l’Ajuntament de CPS

[ +info: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 605 827 945 · turisme@platjadaro.com  · turismefamiliar@platjadaro.com ]