Programa Fem Platja! 2023

Programa Fem Platja! 2023

Data de publicació 13/07/2023
Fem Platja!

Gestió integral de la façana marítima

El programa Fem Platja! 2023 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament es desenvolupa del 3 de juny al 24 de setembre, amb un equip de 48 persones i un pressupost de 700.000 euros. Enguany les dutxes i els rentapeus no estan connectats a la xarxa d’aigua en el marc de les mesures d’excepcionals per fer front a la sequera; però si dues de les fonts al Passeig Marítim. La possibilitat d’accés de gossos a Cala Belladona s’ha posposat per a futures temporades d’estiu.

Guardons de qualitat: Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira (i el Club Nàutic Port d’Aro); tres espais que també acrediten el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Platja Gran i Sa Conca certificat Turisme per a tothom; i el Camí de Ronda de S’Agaró Itinerari Blau.

Servei de salvament (ProActiva): Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre · 10-19 h juliol i agost), amb 15 o 25 socorristes i 7 o 9 punts de vigilància. Cinc punts de socors, set cadires de vigilància, una torre i un Punt de Vigilància Avançat. Embarcació de rescat; motocicleta i cinc desfibril·ladors. Distribució gratuïta de 2.000 braçalets per localitzar infants extraviats. Cala del Pi: punt autònom de SOS.

Mesures d’accessibilitat: a tots els llocs punt de socors plataforma s coberta amb una carpa i connectada amb una de les passeres que uneixen la zona de vianants i el trencaones. Hi ha 19 passeres a la sorra, sis cadires amfíbies i jocs de crosses amfíbies, i una grua d’elevació. També nou Línies de vida que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua.

Serveis als usuaris: vestidors de fusta de lliure accés, plataformes aquàtiques mar endins; i a la Platja Gran Miniclub, Familyclub i Babyclub. Abalisament (Treballs Nàutic Mar) de boies de senyalització i de cortesia (Cala del Pi). Oferta privada: cinc guinguetes de restauració, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, tres propostes d’esports nàutics i dos creuers marítims.

Informació i participació: cartells amb temes d’interès general i informació sobre el servei de salvament, els guardons de qualitat, normativa de la Bandera Blava, el compromís de qualitat ambiental o mapes de serveis per als usuaris. Telèfon únic i directe del Servei de Platges, Agents Cívics, bústies de suggeriments i enquestes.

Manteniment i neteja (GBI Serveis): maquinària i equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda. Papereres de reciclatge amb cinc fraccions (paper, vidre, envasos, FORM i rebuig). Barques pròpies de l’Ajuntament per a la neteja de primera línia i zones de difícil accés.  Es distribueixen gratuïtament 15.000 cendrers reutilitzables i biodegradables.