Nits de Jazz 2023

Nits de Jazz 2023

Data de publicació 06/07/2023

Vuit concerts gratuïts a la Platja Gran

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (web) celebra aquest any 2023 la seva 26a edició consecutiva (es va mantenir fins i tot els dos estius de la Covid adaptant-ne el format i l’emplaçament) en el seu escenari habitual a l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran. La programació està configurada per vuit concerts gratuïts, cada divendres del 7 de juliol al 25 d’agost (23 h), en un espai obert amb servei de 1.500 cadires per al públic assistent. Una proposta i un model que ha rebut, justament pels seus 25 anys el Premi Impuls a la Música en Viu 2022 de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, que ha atorgat alhora el reconeixement també al seu director artístic, Josep Maria Sauret.

El premi reconeix un espai o un esdeveniment de referència de la música en viu, per la seva programació habitual i per la promoció dels músics del país. El lliurament de la 29a edició dels guardons va ser a finals de l’any passat a Barcelona. Després de 25 anys de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita més de 180 concerts amb la presència de grans noms nacionals i internacionals: Sant Andreu Jazz Band, Big Mama, Ignasi Terraza, Monica Green BCN Jazz Orquestra, Divinas, Big Band Jazz Maresme o Llibert Fortuny, Myriam Swanson, entre molts altres.

Organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, enguany manté tots els seus trets característics. Una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i que s’apropa també als estils musicals que complementen el jazz: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Alhora es manté fidel en el seu model de gratuïtat i a cel obert arran de mar. Una combinació que ha consolidat un públic heterogeni, agraït i fidel.

Durant el mes de juliol hi actuarà Susana Sheimann, Yolanda Sikara, Nadya Makoeva amb Francesc Capella Group oferint l’espectacle Amb veu de jazz (7 de juliol); Carlos Bianchini Quartet amb la proposta Non solo piano (14 de juliol); Michael Kanan Trio (21 de juliol) i la Companyia Roger Canals amb el muntatge Miratjazz de Nova Orleans (28 de juliol). L’estrena del programa d’agots recau en World Jazz Group i l’espectacle Les músiques de les Amèriques (4 d’agost); Selva Big Band Latin Orchestra & Telva Rojas amb la proposta Latin Jazz Band (11 d’agost); Divinas i el muntatge Moonlight Serenade (19 d’agost) i tancarà el cicle d’enguany Vilassar Big Band amb Jazz Journey (25 d’agost).