“Memòria del govern municipal (1906-2023)”

“Memòria del govern municipal (1906-2023)”

Data de publicació 24/01/2024
Memòria govern municipal

Presentació del nou llibre de Pere Barreda publicat per l’Editorial Gavarres

 

Dissabte 27 de gener (12 h) a l’Antic Casino de Castell d’Aro, presentació de Memòria del govern municipal. Alcaldes i regidors de Castell-Platja d’Aro (1906-2023). Amb aquesta publicació, que compta amb el suport institucional de l’Ajuntament, es clou un seguit d’informacions sobre el procés històric del consistori que va començar amb la publicació de les biografies dels alcaldes de principis de segle XX fins a final de la Guerra Civil a la revista El Carrilet.

Un aprofundiment d’aquests treballs va donar al llibre de 2007 Set segles de govern municipal a la Vall d’Aro, on es recull tot el procés històric del consistori fins a tancar el segle XX. El nou llibre aporta la imatge de gairebé tots els regidors des de principis del segle passat. Amb la recuperació de la sèrie completa de retrats de regidors del segle XX i XXI, d’alguna manera es tanca el cercle i es proveeix el municipi d’una informació gràfica cabdal.

Pere Barreda (Platja d’Aro, 1955) és cronista, preferentment de temes de la Vall d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Va tenir cura de la recuperació i catalogació de l’Arxiu Històric del municipi del qual va ser també arxiver. Ha estat cofundador i coordinador de la revista El Carrilet i membre de la junta directiva de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal. És autor de llibres i articles sobre temes històrics de la subcomarca i editor de diversos treballs d’altres creadors.

+INFORMACIÓ: Editorial Gavarres · web