Focs de Sant Joan 2023

Focs de Sant Joan 2023

Data de publicació 23/06/2023
Focs Sant Joan 2023

Comença el programa d’activitats d’estiu

Divendres 23 de juny, és la nit de sant Joan i, un any més el cel del municipi s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs d’artifici (23.30 h), a la zona de Cavall Bernat, a l’extrem nord de la Platja Gran. Un espectacle pirotècnic de 20 minuts organitzat per l’Ajuntament per encetar l’estiu. Alhora hi ha programes revetlles a l’aparcament del Casino Castelleranc de Castell d’Aro amb sopar popular (21 h) i concert amb Florida (23 h); i al Parc de Sant Ramon de S’Agaró amb ball popular amb Backiss (23 h).

Com es tradició al municipi, aquesta proposta pirotècnica marca l’inici del calendari d’activitats d’estiu: visitants, turistes i residents podran gaudir d’unes 150 activitats d’àmbits diversos: música, visites guiades, esports, exposicions d’art, animació infantil i familiar, etc. Les propostes musicals són: 26è Festival Nits de Jazz (7 de juliol25 d’agost), nou Festival Idilic(28 i 29 de juliol) i 11è FestiSurf Costa Brava amb (dissabte 23 de setembre). També hi ha programada la 40a Cantada d’Havaneres a Cavall Bernat (dissabte 8 de juliol); i un cicle sardanes i havaneres en petit format.

L’estiu també és temps de Festes Majors a S’Agaró (13-16 de juliol), a Platja d’Aro (11-15 d’agost) i a Castell d’Aro (6-11 de setembre). Com a grans activitats també destaca la fira del col·leccionisme freak FiraFan (diumenge 6 d’agost), el Mercat Medieval de Castell d’Aro (26 i 27 d’agost) o la tercera edició d’estiu del concurs de talents i habilitats artístiques Tu de què vas! I tot l’estiu, múltiples propostes de visites guiades i activitats de descoberta del territori.

En relació al turisme familiar s’ofereix el Miniclub a la Platja Gran -ludoteca per a infants de 3 a 12 anys- i es dona continuïtat al Babyclub per a famílies amb nadons; diverses activitats d’animació al Passeig Marítim i propostes de benestar personal (ioga i hipopressius). La Biblioteca Mercè Rodoreda també programa sessions de contes i tallers d’estiu. Alhora es pot fer autònomament, la triple gimcana familiar -una a cada vila del municipi- On és en Xalarí i la Xalarina?

El cicle exposicions d’art el configuren les propostes d’escultura de gran format de Dolors Puigdemont al Parc dels Estanys; i dels seus dibuixos, escultures i instal·lacions a la Masia Bas de Platja d’Aro; i les composicions de pintura, dibuix i escultura de Jordi Amagat i Pep Admetlla al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro. En l’àmbit esportiu destaca el circuit de curses en els entorns naturals Vall d’Aro Run Series; i la prova de natació en aigües obertes Open Water (dissabte 2 de setembre).

Consells i recomanacions per a la població i el públic

Plànol