Festa de Pasqüetes a Castell d’Aro

Festa de Pasqüetes a Castell d’Aro

Data de publicació 17/04/2023
Nova edició de la celebració que manté viva a Castell d’Aro l’antiquíssima tradició

Plantada popular del pi de primavera a la plaça · 14, 15 i 16 d’abril

 

Nova edició de la celebració que manté viva a Castell d’Aro l’antiquíssima tradició d’anar a cercar el millor pi del bosc i fer-ne una plantada pública a plaça i celebrar-ho amb una gran festa per commemorar l’adveniment de la primavera, a l’entorn del primer diumenge després de la Pasqua Florida. També hi haurà tastets gastronòmics, concerts, ball, caramelles, sardanes o animació infantil.

En el marc de festivitat diumenge 16 d’abril hi haurà una gran cantada de caramelles al nucli antic amb la participació de 18 grups i 400 cantaires. Organitzada per la Federació de Cors de Clavé i amb la Coral de la Vall d’Aro com a amfitriona amb el suport de l’Ajuntament. Hi haurà actuacions a la Plaça de l’Església (11 h), davant del fossar del castell (12 h) i la Plaça Lluís Companys (13 h).

També diumenge al matí a la zona de Mas Sicars, Open BTT Castell d’Aro 2023 en el marc del circuit gironí amb curses també a Vilajuïga, La Jonquera, Quart i Sant Hilari; organitzada pel Club Ciclista Platja d’Aro i la Federació Catalana de Ciclisme amb el suport de l’Ajuntament. Modalitats BII-Raid XCO amb circuit de 5 km i múltiples categories des de Cadet fins a Màster 60, amb serveis i assistències a la Sala Polivalent. Diverses sortides segons categoria a partir de les 9 h i fins les 12.32 h; i lliuraments de premis successius a les 10.30 h, 12 i 13.30 h.

Darrerament, el mateix diumenge 16 d’abril (17.15-20 h) tot coincidint amb la festa, portes obertes al nou equipament municipal Espai Escoles Velles, que coincideix també amb el gaudi de la reforma del conjunt de la Plaça Poeta Sitjar. En un mateix espai s’hi aniran incorporant aquest any el Centre Cívic, l’OAC, Hotel d’Entitats, espais per a les entitats de gent gran i la Sala Font del Ferro (polivalent que s’estrena dissabte 29 de març amb el 10è Desemboca Rock’n’Roll Festival).

www.casinocastellarenc.org · www.platjadaro.com