4a Edició dels Pressupostos Participatius

4a Edició dels Pressupostos Participatius

Data de publicació 09/03/2023
participa

Fase de presentació de propostes del 6 març al 14 d’abril

 

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró inicia la quarta edició del procés d’elaboració de Pressupostos Participatius amb una dotació de 200.000 euros en inversions. Es mantenen dos dels eixos principals de l’acció biennal: la quantitat que hi destina el consistori i la possibilitat que en la fase de propostes hi pugui fer aportacions qualsevol persona, grup o entitat vinculada amb el municipi, però sense necessitat d’estar-hi empadronat. Com a principal novetat, en la fase de votació final, a la tardor, fins ara destinada a empadronats a partir de 14 anys, s’ampliarà als titulars o cotitulars de segones residències. L’acció compta amb el suport de la Diputació de Girona.

Les propostes inicials es poden presentar del 6 de març al 14 d’abril de 2023, a tothora mitjançant el portal Decidim. Simultàniament hi ha dos punts municipals d’accés públic a internet: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Platja d’Aro i a Ca La Generosa de S’Agaró -l’edifici municipal on hi ha Correos i Televisió Costa Brava-. També es poden omplir butlletes de paper i desar-les a les urnes situades a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro; a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Castell d’Aro; i a Ca La Generosa a S’Agaró. També es poden lliurar en el taller de debat i de recollida de propostes el dimarts 28 de març (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament (cal inscripció prèvia).

Cal tenir present que en cada butlleta en paper o formulari en línia només hi pot haver una iniciativa, però se’n poden omplir tantes com propostes es vulguin fer (i alhora, la mateixa proposta presentada moltes vegades té el mateix valor que aquella amb una única butlleta).La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps.

També cal que sigui competència municipal, que doni resposta a una necessitat concreta, que sigui valorable i viable econòmicament (màxim de 200.000 euros), que tècnicament es pugui realitzar, que respecti el marc jurídic i legal, que no contradigui els plans aprovats, ni que suposi un cost suplementari de manteniment més enllà de l’ordinari. Tampoc poden suposar la contractació de nou personal, ni poden ser propostes de subvencions o ajuts a entitats o col·lectius, ni estudis, anàlisis o redaccions de plans estratègics o sectorials.

Totes les propostes seran avaluades tècnicament del 17 d’abril al 12 de maig. El dimarts 16 de maig (19 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament s’hi farà un taller participatiu amb inscripció prèvia per prioritzar les propostes que finalment accediran a la fase de votació del 25 setembre al 22 octubre d’enguany. Totes les propostes de les edicions de 2018 i 2019 ja s’han enllestits. De la darrera de 2021 cinc projectes escollits tres ja s’han completat (millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro, regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II i instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park) i dos més se n’està redactant el projecte (construcció d’un circuit esportiu per a bicicletes i una pista multiesportiva al parc del carrer Roger de Llúria).

[ +info: Participació Ciutadana · T 972 804 200 ext 410 · participa@platjadaro.com · web ]