Fase Alerta INUNCAT · Divendres 15 de setembre de 2023

Fase Alerta INUNCAT · Divendres 15 de setembre de 2023

Data de publicació 15/09/2023
Alerta INUNCAT

Es manté la fase d’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) 

Les prediccions indiquen que es poden produir precipitacions intenses a gran part de Catalunya que poden superar el llindar de 40mm en 30minuts. A hores d’ara (11 h) ja està plovent intensament a zones de la demarcació de Terres de l’Ebre i s’aniran estenent en direcció nord-est.

Tot i que les pluges poden afectar gran part de Catalunya, afectaran, sobretot, les comarques del litoral i prelitoral, on es poden acumular més de 100mm en 24hores. Els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta i de ratxes fortes de vent. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extensa. 

Es recomana als municipis afectats mantenir nets els embornals i clavegueram, així com comprovar i senyalitzar els punts més conflictius de la xarxa viària municipal i zones inundables com punts baixos, guals i accessos a llera. Així mateix, es demana molta precaució i evitar l’aparcament a torrents, rieres i zones inundables en general.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l’INUNCAT a:  http://interior.gencat.cat/inundacions

Per obtenir més informació:

– Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general

– Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal

– Incidències viàries: http://cit.transit.gencat.cat