Exposició · Vint anys de vies verdes. Connectant el territori

Exposició · Vint anys de vies verdes. Connectant el territori

Data de publicació 22/02/2024
Exposició Vies Verdes

Commemoració de l’evolució de la xarxa pedalable gironina 

La mostra Vint anys de vies verdes. Connectant el territori, es pot visitar al Parc de l’Estació de Castell d’Aro, a cel obert, fins al 17 de març. Aquesta és la primera itinerància de l’exposició després de la seva inauguració i estada al Parc Central de Sant Feliu de Guíxols, de novembre a gener.

L’exposició commemora els vint anys del Consorci de les Vies Verdes, organisme de la Diputació de Girona que gestiona i promociona les vies verdes i les rutes pedalables de les comarques gironines. Consta de sis plafons de doble cara emmarcats amb acer corten i muntats sobre una estructura de vies de tren reals, que permeten descobrir el procés de transformació de les antigues vies fèrries de Ripoll-Sant Joan de les Abadesses, Olot-Girona i Girona-Sant Feliu de Guíxols, en vies verdes per a vianants i ciclistes.

El Consorci de les Vies Verdes va néixer l’any 2003 de la fusió d’altres consorcis i organismes que van estar treballant per la transformació de les plataformes ferroviàries en desús. Està format per la Diputació de Girona, 78 municipis amb vies verdes o altres traçats pedalables (amb un global de 160 quilòmetres), i els cinc consells comarcals per on transcorren els traçats actuals.

Amb motiu del vintè aniversari, l’entitat repassa aquest procés de transformació, i les ampliacions i variacions que han viscut les vies verdes i les vies pedalables en els darrers anys. La via de tren sobre la qual se subjecta l’estructura de l’exposició ha estat cedida per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FDG), i la construcció ha estat finançada pel Fons Europeu Next Generation i pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol · #NGEUCat #PlandeRecuperacion  #NextGenerationEU

+INFORMACIÓ: Consorci Vies Verdes Girona · T 972 486 950 · info@viesverdes.org· web