DESPERTS·De l’angoixa a l’esperança

DESPERTS·De l’angoixa a l’esperança

Data de publicació 09/03/2022
DESPERTS·De l’angoixa a l’esperança

Espai multimèdia de memòria de la COVID-19 al municipi

Quan es compleixen dos anys de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament fa memòria de les vivències de 24 mesos a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró -de març de 2020 a març de 2022- amb el projecte DESPERTS · De l’angoixa a l’esperança, que s’articula en quatre accions per a tots els públics. Una exposició fotogràfica, audiovisual i interactiva; l’edició d’un llibre amb 200 fotografies; un programa especial a Ràdio Platja d’Aro; i el lloc web www.desperts.com, on s’hi recullen tots aquests continguts.

L’Antic Casino de Castell d’Aro va acollir del 13 al 20 de març una mostra amb un itinerari per sis espais que recollien els estats d’ànim dels darrers dos anys: angoixa, resistència, adaptació, transformació, vitalitat o esperança. Es proposava al visitant submergir-s’hi a partir de 50 instantànies de gran format. Però també amb múltiples elements reals d’ambientació que ajudaven al visitant a recordar cada moment viscut: mascaretes, mampares, tanques de seguretat, vinils de distància, etc.

S’hi podien sentir elements d’àudio de programes de notícies i d’informatius o de cançons que han marcat aquests temps. S’hi projectava també un audiovisual amb 250 imatges, o interactuar per recordar com eren les habituals videoconferències de treball o amb amics i familiars… I fins i tot veure-hi el recull d’un centenar de dibuixos infantils realitzats durant el primer confinament, molts amb el lema Tot anirà bé.

També un espai dedicat al testimoni de 30 persones del municipi d’edats, professions i realitats diverses que reflexionen sobre la seva experiència: el seu retrat i escoltar-hi a través d’un codi QR l’entrevista complerta, d’uns 15 minuts cadascuna. Alhora, una selecció de fragments de les converses configuren un programa especial de 30 minuts a Ràdio Platja d’Aro. Tot el conjunt de l’exposició també es pot recuperar i escoltar a tothora al nou lloc web.

La ciutadania, els treballadors públics i els visitants i turistes en són els protagonistes de DESPERTS: un recorregut que s’inicia amb el primer confinament i que es clou amb les noves dinàmiques socials gràcies a la vacunació massiva. Un homenatge a la resiliència col·lectiva, un record per a totes les pèrdues i un crit d’esperança i d’agraïment vers el valor humà que ha vist la llum en aquests mesos.

[ + info: Unitat de Comunicació · T 972 804 205 · comunicacio@platjadaro.com · web ]