Torrent Pagès al Parc dels Estanys

Torrent Pagès al Parc dels Estanys

Data de publicació 28/07/2022
Torrent Pagès al Parc dels Estanys

Escultura de gran format del 30 de juliol al 12 de febrer

L’artista Torrent Pagès exposa el conjunt de 12 peces escultòriques de gran format, Sense fi, a l’aire lliure, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 30 de juliol d’enguany al 12 de febrer de 2023 (pdf). La mostra es pot visitar cada dia, coincidint amb l’horari general d’obertura del parc al públic (juliol-setembre 7-21 h i octubre-febrer 8-18 h). Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, l’exposició forma part del cicle anual d’arts plàstiques al municipi amb nou propostes en tres espais.

La nova mostra al Parc dels Estanys dona continuïtat al projecte iniciat el 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012, i que enguany ha estrenat ampliació, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat 17 artistes, el darrer Josep Coll el primer semestre d’enguany; i de cadascun en resta com a testimoni permanent, una peça instal·lada al mateix parc com a part del Fons Municipal d’Art.

Al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi ha exposat aquesta primavera Lourdes Fisa i Olga Andrino; actualment acull Mirades d’una Col·lecció, una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art (pdf); i posteriorment hi farà estada Joan Mateu (pdf) i la col·lectiva d’Artistes Locals. Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro després de ser escenari de la mostra fotogràfica Pablito. Una visió propera, de la Diputació de Girona; actualment també acull un segon bloc de la mostra del Fons Municipal d’Art (fins a l’11 de setembre); i a la tardor ho farà de les obres guanyadores i finalistes del 9è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

De la mostra i de l’artista escriu el crític d’art, Alexande Roa Casellas en la presentació de la mateixa: “(…) Obres escollides amb molta cura que fan un repàs per les inquietuds formals i expressives de l’artista, especialment les més recents. D’inicis lligats a la pintura però de seguida a la recerca del volum i el dinamisme, juga amb les transparències i els reflexes per trencar amb les convencions de la mirada. El seu treball es caracteritza per una recerca de la fascinació cap als elements més bàsics que conjuguen les arts: els elements de la natura manipulats per suggerir noves realitats. Ha incidit especialment en el treball sobre l’aigua com a matèria escultòrica, fent dels remolins i el seu fluir un recurs artístic lligat íntimament a la seva pròpia naturalesa (…)”.

Informació: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com ·
pdf