Actes de commemoració del 8M

Actes de commemoració del 8M

Data de publicació 08/03/2022
Actes de commemoració del 8M

Dones il·lustres, dones il·lustradores continua creixent

Commemoració del 8M-Dia Internacional de les Dones a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb diverses propostes en jornades diverses. Dimarts 8 de març a les 12 h a la Plaça de l’Ajuntament de Platja d’Aro, aturada feminista, concentració i lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem. Els actes però, havien començat dissabte 5 de març amb la 5a Marxa de la Igualtat, organitzada pels serveis d’Igualtat dels ajuntaments de la Vall d’Aro, amb la participació de gairebé 400 persones i que va transcórrer per 7 km de la Via Verda del Carrilet.

Els actes continuaran dijous 10 de març (17 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, on s’hi farà la presentació del Pla d’Igualtat de Gènere 2020-2024, que inclourà també el col·loqui-taula rodona Les veus de les dones de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i actuacions musicals i teatrals. L’endemà, divendres 11 de març (17-19 h) també al centre cívic projecció del documental Breathle sobre la presó de dones Brians 1; i el mateix dia a l’Espai Jove (17-19 h), taller de defensa personal femení (inscripció prèvia, places limitades).

Alhora el projecte Dones il·lustres. Dones il·lustradores (web) continua creixent: a les 10 primeres imatges creades el 2020 per 10 artistes sobre dones referents; l’any passat se n’hi van afegir dues més; i aquest 2022 s’amplia a l’escriptora afganesa establerta a Catalunya, Nadia Ghulam; i a Marsha P. Johnson i Sylvia Rivera, activistes nord-americanes del moviment LGTBI; il·lustrades per Amaia Arrazola i Arantxa Recio Parra HARSA, respectivament. El projecte, guardonat amb un Premis Carles Rahola 2021 de Comunicació Local, és ara també una mostra itinerant que ajuntaments, institucions i entitats poden sol·licitar a la Diputació de Girona.

Actualment un 50’6% de la població del municipi són dones. A l’Ajuntament hi ha 8 regidores sobre un màxim de 17 possibles, si bé en tota la història només hi ha hagut una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011); i en la seva plantilla hi ha un 51% de treballadores públiques, però menys d’una vintena de carrers duen el nom d’una dona, el més recent el de la mestra Rosa Sensat a Castell d’Aro.

[ +info: regidoria de Dinamització Comunitària · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com ]