Discurs d’investidura de l’alcalde, Maurici Jiménez

Discurs d’investidura de l’alcalde, Maurici Jiménez

Data de publicació 17/06/2023
Discurs d’investidura de l’alcalde, Maurici Jiménez Ple de constitució de l’Ajuntament

Ple de constitució de l’Ajuntament

Regidores i regidors electes del consistori; exalcaldessa Dolors Padilla, excalde Joan Girat; exregidores i exregidors; veïnes i veïns de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; amigues i amics tots i família.

Bon dia a tothom i gràcies per assistir a la constitució del nou plenari de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, una jornada important per la vida municipal, que és la culminació del procés democràtic que es dona en el marc de les eleccions municipals.

Voldria en primer lloc felicitar als grups municipals de Junts per Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Bloc Nacionalista Català, SOM, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Autònoms, per la seva primera incorporació a la gestió municipal, i a la Vall d’Aro en Comú. També donar la benvinguda als nous regidors electes Imma Gelabert, Lluís Pujol, Joan Amat, Ofèlia Castillo, Aitor Tendero, Maria Blanco, Marc Medina i Daniel Riera. Representants tots de la ciutadania amb diferents visions sobre la gestió del que és públic, però feta amb una visió compartida de tolerància i convivència, respecte a la diferència, voluntat de treballar per la equitat, i tots ells lluny d’extremismes, i que estic segur que fan a aquest plenari més plural i representatiu de les diferents opinions i visions dels veïns de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

Avui fa quatre anys, en el moment d’iniciar el mandat 2019-2023, em vaig comprometre davant vostre a millorar la vida de veïns i veïnes, de fer una millor poble on conviure, de mostrar-nos millor per ser més atractius per a visitants i turistes. Res ens advertia en aquell moment dels grans reptes per els que hem tingut que passar tots plegats al llarg d’aquests anys;  reptes que hem afrontat amb diàleg constant i corresponsabilitat, amb fermesa i perseverança, però sobretot amb treball i esforços compartits.

Sols no ho hauríem pogut afrontar. Cal agrair la tasca i el paper que han jugat els diversos sectors i col·lectius empresarials i socials del municipi, i cadascuna de les ciutadanes i ciutadans a nivell personal i familiar. També cal posar en valor la tasca dels professionals de l’Ajuntament, i dels grups municipals que han fet oposició constructiva, amb un especial reconeixement a aquells companys de govern i oposició que no continuaran al consistori: Christian Prat, Mónica Mir, Emma Gimbernat, Joan Barceló, Jenny Xufré, Adrià Tauler, Jose Luís Villa, Carles Méndez i Pilar Ferrero. A tots ells, gràcies, de veritat.

Avui reiniciem un comptador. Un comptador que ens posa per davant de quatre anys de nous reptes i oportunitats, on des del nou equip de govern, format per el Partit dels Socialistes de Catalunya i Junts per Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, apostarem per accions que milloraran la vida i l’atenció als nostres veïns, que faran més atractiva la nostra destinació turística i comercial, que promocionaran el nostre territori de forma sostenible i eficient i que ens situaran com a pioners en una vila preocupada per el nostre medi ambient, on farem bandera de l’esport i la cultura com a eines de vertebració social i econòmica, i amb accions que posaran la tecnologia a l’abast de la presa de decisions per esdevenir una destinació i un municipi eficient com a valor diferencial de la nostra gestió.

Feina a fer que no podem ni voldrem fer sols, i es que els dos grups que conformem el nou govern entenem la gestió local moderna com un espai de treball compartit i corresponsable amb les entitats i amb la ciutadania, on la proximitat, la participació, la recerca de consensos i la transparència han de permetre que prioritzem accions, inversions i formes que els nostres veïns esperen i desitgen, com són aquelles definides en l’actual Pla Estratègic de Turisme, en el Pla d’Equipaments Municipals, o en la continuació de la implementació del model relacional-vincular ‘Valor Humà’ com a eix organitzatiu de l’atenció ciutadana al nostre Ajuntament.

En l’horitzó cal destacar la reurbanització del nostre Passeig Marítim, la nova Escola Fanals d’Aro, la nova Biblioteca Mercè Rodoreda, la reurbanització de la Plaça Sant Pol, o la nova llar d’infants a Castell d’Aro, obres prioritàries de mandat, que tenim la convicció que hauran d’anar acompanyades de millores dels nostres entorns naturals, d’augment de mesures a la seguretat vial, d’obres d’eficiència de les nostres infraestructures hídriques, elèctriques i de serveis, de la optimització dels usos dels equipaments municipals, o de la priorització en polítiques actives per la creació d’habitatge de primera residència.  

Alhora estem convençuts que en aquest proper mandat serem capaços de resoldre tres grans reivindicacions històriques per al nostre municipi: l’acabament del Passeig Marítim de Platja d’Aro fins a Port d’Aro; la renovació de les lluminàries públiques,  i iniciar la reurbanització de les urbanitzacions que encara no han estat recepcionades per l’Ajuntament.

És un full de ruta ambiciós, però alhora realista. El nou govern incorpora veïns de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró que tenim passió per el nostre poble, un nou govern que neix amb la força d’un equip, un conjunt de regidors que treballarem amb il·lusió, seny, rigor,  capacitat de treball i visió; un govern estable i fort per treballar amb vosaltres i per vosaltres, i que voldrem treballar buscant consensos amb la resta de grups municipals.

No vull acabar sense donar les gràcies, gràcies als veïns que han recolzat i segueixen recolzant el projecte que compartim per Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; gràcies als companys de projecte que m’han deixat treballar al seu costat per millorar el poble entre tots; i gràcies als companys de govern per posar el poble al centre de totes les nostres decisions. Moltes gràcies a tots.