Piramidón exposa a Castell d’Aro

Piramidón exposa a Castell d’Aro

Data de publicació 17/03/2023
Piramidon

Del 18 de març a l’1 de maig al Castell de Benedormiens

 

Exposició col·lectiva amb una selecció d’obres d’alguns dels artistes que han acollit els tallars de Piramidón, Centre d’Art Contemporani de Barcelona (web), del 18 de març a l’1 de maig al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro (pdf). Hi participen 23 artistes de disciplines, trajectòries i cronologies molt diverses tant emergents com de renom que han creat Sota un mateix cel. La mostra es podrà visitar els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h) i amb horari extraordinari per Setmana Santa, del 3 al 6 d’abril (17-20 h( la inauguració serà el proper dissabte 18 de març (19 h).

Simultàniament, a la planta superior del castell es pot gaudir d’una selecció de peces del Fons Municipal d’Art, configurada per obres dels i les artistes que hi ha exposat durant quatre dècades. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; l’exposició és la primera de l’any al castell i la segona del cicle anual d’arts plàstiques al municipi, després de la proposta d’escultura de gran format d’Aramis Justiz al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (pdf), i que es pot visitar fins al 25 de juny.

Piramidón, és un espai híbrid entre fàbrica de creació i galeria d’art que fusiona l’àmbit de la producció artística amb la difusió, exhibició i venda d’obra a la ciutat comtal. A gairebé seixanta metres d’alçada i distribuïts en cinc plantes, conviuen els divuit tallers individuals i la gran sala d’exposicions. Durant el mes i mig de durada de la mostra, s’hi podrà veure pintura, escultura i fotografia d’Aldo Urbano, Ana Monsó, Avelino Sala, Carles Gabarró, Carlos Pazos, Diego Pujal, Estefanía Urrutia, Esteve Casanoves, Gino Rubert, Guillermo Pfaff, Iván Franco Fraga, Jordi Cano, Jordi Fulla, Jose Bonell, Oriol Llauradó, Paloma Navares, Patricio Reig, Pere de Ribot, Stella Rahola, Tom Carr, Tono Carbajo, Xavi Ceerre i Yamandú Canosa.

L’Ajuntament promou un calendari expositiu per a 2023 amb vuit propostes en tres espais. El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, després de Piramidón, la mostra col·lecitva de tapís (del 20 de maig al 27 de juny); les propostes simultànies de pintura, dibuix i escultura de Jordi Amagat i Pep Admetlla (de l’1 de juliol a l’1 d’octubre), i l’homenatge al pintor José Guillén (del 7 d’octubre al 19 de novembre). El Parc dels Estanys de Platja d’Aro l’escultura de gran format d’Aramis Justiz (de l’11 de març al 25 de juny), i de Dolors Puigdemont (del 8 de juliol de 2023 al 18 de febrer de 2024), que alhora també exposarà escultura, dibuix i instal·lacions a les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro (del 8 de juliol a l’11 de setembre), on als seus jardins exteriors a la tardor hi haurà la instal·lació de les obres guanyadores i finalistes del 10è Concurs internacional de fotografia Educant La Mirada.

[ +info: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf · web ]