Coordinació Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques de Girona 2024

Coordinació Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques de Girona 2024

Data de publicació 28/11/2023

Dimarts 28 de novembre hem assistit a la VI Jornada Anual de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques de Girona, que sota el lema : Ciutat de benvinguda, ciutat acollidora,  ha organitzat l’Ajuntament de Lloret de Mar.  Com a cloenda de la Jornada, el  Regidor d’Educació de Lloret de Mar, Sr. Carlos Costa, acompanyat per la Sra. Marina Canals, Secretària General de l’AICE (Associació Internacional de Ciutats Educadores) han lliurat a la  Regidora d’Educació del nostre Ajuntament, Sra. Maria Blanco, el diploma que ens acredita com a Ciutat Coordinadora de la  Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques de Girona 2024. 

Rebem amb molta il·lusió aquest relleu de la secretaria i esperem continuar amb la bona feina que fins ara han fet les Ciutats Educadores de: Girona (2017), Ripoll (2018), Olot (2019), Palafrugell (2020-2021), La Vall d’en Bas (2022) i Lloret de Mar (2023).     

La secretaria comporta, entre d’altres tasques: convocar reunions, coordinar les accions que es van decidint i organitzar una  Jornada Anual.  Aquesta és una jornada formativa i de trobada entre professionals, on es treballa un tema concret, escollit en el si de la pròpia xarxa, per intercanviar experiències, donar a conèixer el compromís de les ciutats educadores i compartir polítiques municipals que impulsin l’educació en el seu sentit més ampli, entenent l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc i en qualsevol moment del seu cicle vital. 

482 ciutats de 30 països formem part de l’AICE (Associació Internacional de Ciutat Educadores). Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró,  que forma part d’aquesta xarxa des de 2018,  mostra amb aquest relleu el seu compromís com a Ciutat Educadora.