Butlletí d’Informació Municipal núm. 28

Butlletí d’Informació Municipal núm. 28

Data de publicació 11/05/2023

Edició de primavera de 2023 amb 36 pàgines amb l’actualitat local i del consistori

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró publica i distribueix el 28è número del Butlletí d’Informació Municipal, corresponent a la primavera de 2023 (aquí). L’obertura està dedicada als 40 anys d’exposicions d’arts plàstiques al municipi. Hi ha un reportatge central sobre els 4ts Pressupostos Participatius; i d’altres sobre els Plans de Prevenció de l’Assetjament i d’Igualtat, la borsa d’habitatges de lloguer assequible, les accions solidàries amb Ucraïna davant la guerra o l’ampliació dels Premis de Recerca Local amb la modalitat de Batxillerat.

També hi ha dues seccions de notícies: una d’esdeveniments passats -Ha estat notícia-, i una sobre novetats i projectes de futur -Serà notícia-. L’espai d’entrevista el protagonitza el Cap de la Policia Local. Alhora un reportatge fotogràfic amb totes les colles locals de Carnaval. La secció El racó de la memòria, recupera algunes de les imatges del municipi del fotoperiodista Pablito. En ll’espai dedicat a les entitats s’hi presenten l’Associació Ucraïnesa de Santa Maria, Platja d’Aro Korfbal Club i ETC .Darrerament, els grups polítics municipals i els regidors no adscrits també hi tenen un espai de lliure expressió.

El Butlletí es va començar a publicar l’estiu de 2010, amb l’objectiu d’informar a la ciutadania d’allò que s’està fent des de l’esfera pública i política, tot oferint transparència. Amb l’opció de publicar-lo en paper, més enllà de la versió digital, es vol evitar la fractura digital que podria suposar una versió exclusivament a la xarxa. De cada número se n’editen 4.700 exemplars amb 36 pàgines (les 30 primeres amb català i les darreres amb una versió reduïda d’instantànies, però amb textos íntegres, en castellà).

La publicació esdevé una de les eines de comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania, i forma part dels diversos canals oberts pel consistori en aquest àmbit, que abracen des de les publicacions en paper (el mateix Butlletí, les agendes d’activitats i els programes de mà de les diverses activitats), fins als entorns digitals (llocs web del ciutadà, de promoció turística, d’esdeveniments específics -Festival Xalaro o Nits de Jazz) i també amb presència a les xarxes socials (YouTube, Facebook, i Instagram) o la utilització d’altres eines com el servei de notícies via correu electrònic (newsletter).