8M Dia Internacional de les Dones

8M Dia Internacional de les Dones

Data de publicació 06/03/2023
igultat

Activitats, jornades d’emprenedoria i caminada per la igualtat

Commemoració del 8M Dia Internacional de les Dones a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb múltiples propostes en jornades diverses. Dimecres 8 de març (17 h) a la Plaça de l’Ajuntament a Platja d’Aro, lectura col·lectiva del manifest Totes sumem, juntes avancem; i tot seguit a l’antic local del Centre l’Avenir Fanalenc (Av. Cavall Bernat, 47), quina musical feminista, aperitiu popular i Arbre dels Desitjos de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro.

L’activitat continua dijous 9 i divendres 10 de març amb la iniciativa Escapa’t i viu l’emprenedoria en femení; dues jornades promogudes per AROimpulsa per compartir experiències, tallers, activitats i generar xarxa i complicitats (amb inscripció prèvia a aroimpulsa@platjadaro.com). El primer dia xerrada Gestiona els teus somnis amb Neus Vila; i les taules rodones Dones emprenedores com a motor del territori i Un cafè amb les emprenedores locals, l’activitat Experiències km0, descobrim juntes el territori; i la xerrada De la moda a sommelier i tast de vins Dones i pel·lícules L’endemà, taller de mindfulness i la sessió Emocions i relacions saludable, creant futur.

També s’ha programat per dissabte 11 de març la 6a Caminada per la igualtat, Una iniciativa conjunta dels tres ajuntaments de la Vall d’Aro AMB un recorregut de 7 km per la Via Verda amb recepció, inscripcions i sortida des de Sant Cristina d’Aro (9 h) i obsequi a les 350 primeres persones inscrites (prèviament o el dia de marxa). Sortida (9.30 h) i esmorzar a Castell d’Aro, i arribada a Sant Feliu de Guíxols. per on transcorre l’activitat. També tota la setmana fotoreclam impulsat per l’ADEM a la Plaça de l’Ajuntament amb les imatges de les protagonistes del projecte municipal Dones il·lustres. Dones il·lustradores en què 14 il·lustradores professionals retraten amb el seu propi estil a 14 dones referents en el seu àmbit (web).

Actualment està vigent el Pla d’Igualtat de Gènere 2020-2024 (pdf), que parteix d’un anàlisi del present per detectar i abordar l’arrel dels missatges, les creences i els motius que perpetuen una societat androcentrista, masclista i patriarcal. Planteja un full de ruta amb línies de treball analitzades des de la seva potencialitat i amb propostes d’accions clarament identificades acompanyades per indicadors, calendari i àmbit de responsabilitat. Actualment un xic més del 50% de la població del municipi són dones; a l’Ajuntament hi ha 8 de 17 regidores, si bé en tota la història només hi ha hagut una alcaldessa, Dolors Padilla (2009-2011); i en la seva plantilla hi ha un 51% de treballadores públiques.

[ +info: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · @centrecivicplatjadaro ]