Projectes i Plans Educatius

Projectes i Plans Educatius

Projectes i Plans Educatius

explicació

Els projectes i Plans educatius que actualment tenim vigents són:

Explicació

enllaços

El Pla per a l’Excel·lència Educativa Zona Escolar Vall d’Aro

És una iniciativa pedagògica de tots els centres públics de la Vall d’Aro relacionada amb els objectius del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya relatius a la millora dels resultats acadèmics i la cohesió social. Uns resultats que s’han de veure reflectits en la dinàmica escolar dels centres, que han de ser respectuosos amb la singularitat dels estils d’aprenentatge de l’alumnat, impulsant també els valors de l’esforç, la disciplina personal i els  hàbits de treball personal.

L’Excel·lència Educativa ha de permetre arribar fins on permetin les capacitats de cada alumne/a, no es concepte segregador ni d’elit sino inclusiu. Els principis i les actuacions que s’en deriven han de poder aplicar-se a la totalitat de l’alumnat.

El Pla compta amb la participació de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro que recolzen les iniciatives que es treballen conjuntament amb els centres educatius: Escola Els Estanys, Escola Fanals d’Aro, Escola Vall d’Aro, Institut Ridaura i Escola Pedralta.

 

Activitats impulsades pel Pla d’Excel·lència Educativa curs 2023-2024

 

Musiquem la Vall d’Aro

Dijous 23 de maig. 12 h. Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro

El projecte Musiquem la Vall d’Aro té com a objectiu enriquir la vida musical de la zona a través de la música. Aquest projecte col·laboratiu integra el talent i la passió musical de l’Escola de Música Guíxols Vall d’Aro i les cuatre escoles públiques que conformen la Zona d’Excel·lència de la Vall d’Aro per oferir una serie d’activitats que promouren la participació activa de la comunitat escolar.

A la primera part del Musiquem la Vall d’Aro es realitzará una cantata musical anomenada “Quin cacau per fer aquest cau” amb l’alumnat de 3r de totes les escoles públiques.

A la segona part s’ha programat un concert final d’Ukelele amb l’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles públiques, la organització anirà a càrrec dels mestres de música dels centres educatius amb la col·laboració de l’Escola de Música Guíxols Vall d’Aro.

 

DansAro

Dimecres 24 d’abril hem celebrat la 1a Trobada DansAro amb quasi 300 alumnes de la Zona d’Excel·lència Vall d’Aro: Els Estanys, Fanals d’Aro, Vall d’Aro i Pedralta. El DansAro és una trobada de danses tradicionals impulsada pel professorat dels centres educatius amb el suport dels dos ajuntaments que té com a objectiu promoure gaudir de la dansa i la música com una forma més de cohesió cultural que fomenta la unitat i el respecte envers la diversitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aromates

Dijous 9 de maig es va realitzar aquesta activitat dirigida a l’alumnat de 6è de tots els centres i que utilitza l’entorn per treballar les matemàtiques, organitzada per l’alumnat i professorat de l’Institut Ridaura.

 

1a Trobada de Robòtica Educativa

El passat dimarts 30 d’abril,  a l’escola Mn. Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols, l’alumnat de 5è de primària  de les escoles públiques del municipi juntament amb altres escoles de Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, varen passar el matí resolent un repte d’Scratch. També van poder participar a tallers de disseny 3D, simulació 3D, realitat virtual, programació, robots microbit i Lego, que l’alumnat de l’Institut Ridaura, Sant Feliu de Guíxols i Sant Elm havien preparat per a tots ells.

     

 

Rodajoc

Jornada ludíco-esportiva organitzada pels mestres d’educació física de la zona, on es treballen jocs tradicionals, alternatius i multiculturals i participa l’alumnat de I5 a 4t de primària de les escoles públiques de la zona

 

Exàmens de Cambridge

Alguns alumnes de Cicle Superior es van preparar dedicant moltes sessions tant a l’escola com a casa, per poder examinar-se de Flyers, una titulació oficial de Cambridge, la qual va tenir lloc a l’Institut Ridaura el passat dissabte 1 de juny.

 

Benvinguts a l’Institut

Cooperalímpics 

Es tracta d’unes olimpíades cooperatives que han organitzat els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Ridaura les quals van dirigides  als nens i nenes de 5è.

                   

English day

Reciclatext a l’Educació infantil i primària

explicació

Reciclatext a l’Educació Secundària obligatòria

explicació

Subscriu-te a la nostra newsletter

Estigues al dia de totes les novetats. La nostra newsletter és un resum de totes les novetats del nostre municipi: notícies, esdeveniments, informació i molt més.