8M · Dia Internacional de les Dones 2024

8M · Dia Internacional de les Dones 2024

Data de publicació 01/03/2024
8M

“Totes Sumem i Juntes Avancem”

Commemoració del 8M Dia Internacional de les Dones a Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb múltiples propostes en jornades diverses. L’acte central i institucional de la dia és divendres 8 de març a la Plaça de l’Ajuntament a Platja d’Aro, amb la lectura del manifest (16.30 h), escape room feminista per a totes les edats (17 h) i piscolabis final (18 h). Simultàniament s’instal·larà l’Arbre dels Desitjos elaborat per l’Associació de Dones de la Vall d’Aro.

Com a activitats prèvies, el dissabte 24 de febrer els va iniciar el cicle Famílies Nodridores amb el taller familiar Preparant el camí per a l’arribada de la menstruació amb la psicòloga Montse Romero; i divendres 1 de març la primera sessió de la proposta Escapa’t i viu l’emprenedoria en femení (les properes seran els divendres 8, 15 i de març): quatre dates per compartir experiències i activitats i generar xarxa i complicitats amb ponències sobre els secrets de l’èxit, les empreses del futur, les energies d’un negoci, les noves tecnologies o la presència a les xarxes socials (inscripcions).

Durant el cap de setmana 2 i 3 març, s’instal·la amb la col·laboració de l’ADEM un fotoreclam amb la imatge i lema de la diada, tot coincidint amb la Botiga al Carrer. Dijous 7 de març (18 h) al Centre Cívic Vivenç Bou s’hi fa un taller dinàmic sobre igualtat en el marc de la Plaça del Món.

Com a propostes posteriors, dissabte 9 de març, se celebra la 7a Caminada per la Igualtat que organitzen conjuntament els ajuntaments de la Vall d’Aro. Recorregut per la via verda del carrilet amb sortida des de Santa Cristina d’Aro (9.30 h) amb esmorzar a la zona de l’Institut Ridaura de Castell d’Aro i cloenda a la zona del port de Sant Feliu de Guíxols (inscripcions). Darrerament, dimarts 19 de març (18 h) a l’Espai Escoles Velles de Castell d’Aro, projecció dels documentals Biografia del cadàver de una mujer (Premi Goya al Millor Curtmetratge 2021) i Ava, i tot seguit, col·loqui amb al seva directora, Mabel Lozano.

+INFORMACIÓ: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · @femplobleambtu