25-N Dia per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones

25-N Dia per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones

Data de publicació 23/11/2023
Diada 25-N

Actes i iniciatives amb voluntat de sensibilització general

 

La Comissió d’Igualtat i l’Ajuntament commemoren aquesta setmana, amb el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones (25-N). S’han programat diverses activitats i impulsat una campanya de sensibilització per donar a conèixer el recurs de la Línia d’atenció contra la violència masclista 900 900 120. Aquest és un servei amb diverses professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d’emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües.

Campanya línia d’atenció 900 900 120

Tota la setmana s’impulsa la campanya de difusió de la línia a les xarxes socials per conscienciar a la població de la importància i el deure d’intervenir i actuar quan es presencia o es coneix una situació de violència masclista. Alhora, que si hom és víctima també pugui saber quins recursos es poden activar per poder demanar ajuda (@centrecivicvicplatjadaro · #anemalarrel). Simultàniament es distribueixen cartells del Departament d’Igualtat i Feminismes amb el telèfon d’atenció a espais i equipaments municipals, sobretot en els seus lavabos, un espai íntim i segur.

Programació d’activitats setmana 25-N

Acte central dissabte 25 de novembre (11.30 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament: lectura del manifest de la diada amb representació institucional, d’entitats i ciutadania; poema a càrrec del Grup de Teatre Social; o performance del Grup de Teatre de Joves. També exhibició del curtmetratge d’ETC amb debat i reflexió posterior; la xerrada Què és el SIAD? (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) amb les psicòlogues d’aquest recurs comarcal; i l’Arbre dels Desitjos de l’Associació de Dones de la Vall d’Aro.

Alhora, la Unitat de Joventut de l’Ajuntament està fent tallers pedagògics sobre igualtat de gènere i diversitat sexual, afectiva i de gènere en els grups de 3r ESO de l’Institut Ridaura de Castell d’Aro. En el mateix centre, en el marc del projecte de dinamització de les estones de pati (PIDCES), es difon el número d’atenció i es treballen dinàmiques i reflexions sobre què és la violència i com erradicar-la. En paral·lel, la Unitat de Dinamització Comunitària organitza tallers de sensibilització al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, en el marc del projecte de La Plaça del Món (dijous 23 de novembre 18 h) i del Punt de Trobada de Gent Gran (divendres 24 de novembre 17 h).