Dimecres, 27 Juliol 2022 13:29

Programa integral “Fem Platja! 2022”

Socorrisme, accessibilitat, neteja i servei als usuaris

El programa Fem Platja! 2022 de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament  es desenvolupa del 4 de juny al 25 de setembre amb un equip humà de 48 persones i un pressupost de 725.000 euros, i l’objectiu comú d’assolir els principals estàndards i guardons de qualitat: Bandera Blava, Q de Qualitat Turística, Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà, Turisme per a tothom o Itinerari Blau. Durant aquest anualitat s’eliminen del tot les mesures per afrontar la COVID-19 de les dues darreres temporades.

El servei de salvament té presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca, de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre · 10-19 h juliol i agost), amb 15 o 25 socorristes i 7 o 9 punts de vigilància actius, segons el moment de l’estiu (setmanes de baixa o alta ocupació); i a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS. També es vetlla per aplicar mesures d’accessibilitat: plataformes amb carpes, passeres, cadires i crosses amfíbies, grues d’elevació, línies de vida i dutxes i rentapeus sobre plataformes i amb bancs.

Hi ha abalisamentde senyalització i seguretat i cinc boies de cortesia a la Cala del Pi, perquè puguin fondejar-hi embarcacions. En relació als serveis als usuaris s’estrenen uns vestidors de fusta de lliure accés, es pot gaudir del Miniclub i Babyclub a la Platja Gran; i l’oferta d’àmbit privat està configurada per cinc guinguetes de restauració que estrenen nou model unificat, vuit punts de lloguer de gandules i ombrel·les, tres propostes d’esports nàutics i dos creuers marítims.

En matèria d’informació hi ha col·locats cartells amb temes d’interès general, sobre el servei de platges i plànols amb tots els serveis. La participació de l’usuari es vehicula mitjançant un telèfon únic i directe del Servei de Platges i amb bústies de suggeriments i enquestes mitjançant codis QR. També es tornen a repartir gratuïtament 15.000 cendrers reutilitzables i biodegradables.

El manteniment es realitza cada matinada amb maquinària de neteja i amb diversos equips d’operaris en doble torn, de matí i tarda. També hi ha instal·lades papereres de reciclatge amb cinc fraccions en tots els punts, es disposa d’una barca pròpia per a la neteja de l’aigua en primera línia, i d’una segona embarcació per a les zones de difícil accés.

[ + info: Servei de Platges · T 972 817 284 · femplatja@platjadaro.com ]


 

Llegir 70 vegades