Dijous, 07 Juliol 2022 09:50

Exposició "Mirades d’una Col·lecció"

Obres de Fons Municipal d’Art fins a l'11 de setembre

Des de fa quatre dècades l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró organitza de manera regular i ininterrompuda, un programa d’exposicions d’arts plàstiques d’artistes contemporanis en els seus equipaments municipals. Durant 30 anys es va concentrar al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro com a punt neuràlgic de les propostes; però el circuit es va ampliar fa vuit anys fins al Parc dels Estanys de Platja d’Aro per acollir-hi instal·lacions d’escultures de gran format; i més recentment, l’any 2016 també s’hi ha incorporat la Masia Bas de Platja d’Aro per a les propostes habitualment col·lectives.

De cadascuna de les exposicions de pintura, escultura, tapís o fotografia, en resta com a testimoni una peça que s’integra en el Fons Municipal d’Art, configurat actualment per més de 200 peces,. Una petita selecció del mateix es pot veure en la planta superior del Castell de Benedormiens quan s’hi organitza una de les mostres temporals, des de la seva catalogació l’any 2011. Aquest estiu, però, per commemorar, justament, els primers 40 anys d’aquesta iniciativa, el consistori n’organitza una retrospectiva més àmplia i que s’estén simultàniament als tres equipaments i titulada Mirades d’una Col·lecció (pdf) amb Conxita Oliver i Juanjo Gallardo com a comissaris.

Inauguració el passat dissabte 9 de juliol, amb la presència de diversos dels artistes protagonistes, moment en què també es va presentar el catàleg commemoratiu editat pel consistori i es va poder gaudir de les projeccions de peces de llum de Tom Carr a l’exterior de la Masia Bas, que es poden veure ara, cada vespre i nit fins a finals d’estiu. La mostra es podrà visitar, en entrada lliure, al Castell de Benedormiens fins al 7 d’agost i a la Masia Bas fins a l’11 de setembre (dimarts-divendres 18-21 h i caps de setmana i festius 11-13 h i 17-21 h); i al Parc dels Estanys de manera permanent tot coincidint amb el seu horari d’obertura al públic (7-21 h).

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, actualment de titularitat municipal, documentat per primer cop l’any 1041 com a origen de Castell d’Aro i baluard de la Vall d’Aro, acull ininterrompudament des de l’any 1983. La Masia Bas de Platja d’Aro, també declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu de 2016 com a sala expositiva i sovint ho ha fet acollit propostes col·lectives. Les mostres al Parc dels Estanys de Platja d’Aro es van iniciar l’any 2014 per eixamplar els espais expositius municipals per apropar-los a un públic més ampli, fins a aquest espai urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista.

[ +info: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf ]


 

Llegir 247 vegades