Dimecres, 29 Juny 2022 07:37

25è Festival Nits de Jazz

Nou concerts gratuïts de l’1 de juliol al 26 d’agost

El Festival Nits de Jazz a Platja d’Aro (web) celebra la 25a edició consecutiva, recuperant després de dos anys de pandèmia el seu format i escenari habitual a l’espai de Cavall Bernat, al nord de la Platja Gran. La programació està configurada per nou concerts gratuïts, cada divendres de l’1 de juliol al 26 d’agost (servei de cadires, no numerades). Organitza  la regidoria de Cultura de l’Ajuntament amb el suport institucional de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una proposta eclèctica que aposta per les principals formacions del panorama del jazz català, però també a artistes internacionals; i que s’apropa també als estils musicals que complementen el jazz: gospel, swing, soul, blues o musicals, entre d’altres. Alhora es manté fidel en el seu model de gratuïtat i a cel obert arran de mar. Una combinació que ha consolidat un públic heterogeni, agraït i fidel. Després de 25 anys de programació ininterrompuda -es va iniciar de manera modesta amb dues actuacions l’estiu de 1998- acredita més de 170 concerts.

Hi actuarà Mar Vilaseca Quartet amb una selecció d’estàndards nord-americans, temes de bossa-nova i adaptacions de caire jazzístic de cançons pop (1 de juliol); Liceu Big Band amb direcció de Sergi Vergés, per retrobar els èxits del funk dels anys 60 i 70i adaptar-los per a big band (8 de juliol); Broadway Project Orchestra amb Mone Teruel, veu i Josep Buforn, piano: un pòrtic simfònic per introduir-se a l’univers musical de George Gershwin (15 de juliol); l’espectacle Una mirada a West Side Story amb Laura Simó, veu; Francesc Capella, piano; Guillermo Prats, contrabaix i baix elèctric; i David Simó, bateria (22 de juliol); i Jasper Blom and His Pupils, un dels grans saxofonistes de l’escena europea (29 de juliol).

El programa d’agost s’iniciarà amb La Vella Dixieland per celebrar el seu 40è aniversari+2 amb jazz tradicional, i repertori de big band i brass band (5 d’agost); continuarà amb  Dance! de Barcelona Gospel Messengers, un espectacle on, des de l’òptica del gospel, es dona una nova sonoritat a alguns dels grans èxits del mític segell Motown (12 d’agost); The Lindy Hoppers Band amb un repertori de temes dels anys 30 i 40, de solistes i orquestres de l'època del swing (19 d’agost); i darrerament, Lluís Coloma & His Musical Troupe, amb nous instruments per renovar i reinventar-se i aconseguir un blues i un boogie woogie amb moltes més textures i colors (26 d’agost).

[ +info: Unitat de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · web ]

 


 

Llegir 418 vegades