Dimarts, 28 Juny 2022 14:26

Programa de visites guiades d'estiu

Conjunt de 49 propostes fins al 18 de setembre

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament ofereix per l’estiu de 2022, un programa de 49 visites guiades i activitats de descoberta, del 28 de juny al 18 de setembre (19 h), 14 més que l’any passat, recuperant aquelles propostes que no s’havien pogut desenvolupar durant la pandèmia (pdf). Tenen un cost de 2’50 euros per persona (destinats a projectes socials), les places són limitades i cal reserva prèvia al portal entrades.platjdaro.com (aquí). Algunes s’ofereixen en català, d’altres també en castellà i algunes amb francès i anglès.

Amb acompanyament de guia local es pot visitar el Nucli Antic de Castell d’Aro, declarat també Bé Cultural d’Interès Nacional, gràcies al conjunt de carrers empedrats, el Castell de Benedormiens i l’església de Santa Maria. També gaudir del Camí de Ronda de S’Agaró, un itinerari que esdevé passeig envoltat per un model de ciutat-jardí mediterrània d’estil noucentista; i del Camí de Ronda de Platja d’Aro -antic traçat per controlar el contraban de les poblacions costaneres entre pins, caletes i túnels enmig les roques- i la Vil·la Romana de Pla de Palol -l’assentament que explotava el cereal, oli i vi i que aprofitava el port natural de Cala Rovira per exportar-lo.

També hi ha dues propostes a l’entorn del recentment ampliat Parc dels Estanys de Platja d’Aro, un espai que recupera els antics aiguamolls de la zona, on hi fan estada fins a 250 espècies d’ocells i que també ha esdevingut espai expositiu d’escultures de gran format a cel obert. S’ofereix la visita guiada escultòrica i també la visita naturalista de la mà del Grup Natura Sterna. L’activitat familiar Anem a la granja? al Mas Can Juanals de les Eroles a Castell d’Aro, permet als infants de 3 a 7 anys feinejar als seus horts i conèixer, tocar i alimentar el seu bestiar.

La visita teatralitzada Una passejada de pel·lícula al Camí de Ronda de S’Agaró amb la Cia. La Minúscula, es planteja a partir de la trobada d’un director de cinema i el seu equip que reviuran de manera distesa i participativa l’època més cinematogràfica d’aquest indret. La mateixa companyia ofereix les visites familiars teatralitzades a Castell d’Aro; Contes màgics al Parc dels Estanys de Platja d’Aro a partir de 3 anys; i també les visites teatralitzades a la Vil·la Romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (segles I aC-VII dC). Darrerament, el diumenge 18 de setembre se celebrarà jornada temàtica D.O. Porcianus a la Vil·la Romana de Pla de Palol amb activitats infantils, visita a les termes i tast de vins per als adults.

[ +info: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 605 827 945 · turisme@platjadaro.com  · visitesguiades@platjadaro.com · pdf ]

 


 

Llegir 186 vegades