Divendres, 25 Març 2022 14:52

Torna el Carnaval de Platja d’Aro!

Gran Rua de Carrosses i Comparses dissabte 2 d’abril

Després de la impossibilitat de celebrar-lo l’any 2021 i del canvi de dates d’enguany, Platja d’Aro recupera la celebració del Carnaval, del 26 de març al 6 d’abril (web · pdf). En la seva 44a edició s’han programat una quinzena d’activitats amb el carrer com a escenari de la festa. La regidoria de Turisme i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar. La principal novetat és l’estrena de la Plaça dels Estanys com a escenari de les activitats col·lectives de les colles carnavalesques locals i del lliurament de premis de la Gran Rua. També destaca el triumvirat de les Reines de Carnaval de la Colla No Me’n Recordo, il·lustrades en el cartell promocional per l’artista Carmela Maracas.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 2 d’abril (16 h), amb 66 colles participants i que opten a 8.000 euros en premis per als cinc primers classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen les 15 colles de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró -amb l’estrena de la colla Els Botiflers- i al capdavant la colla de les Reines Carnestoltes d’enguany, fora de concurs. El lliurament de premis és el mateix dia, a la Plaça dels Estanys (23 h) amb l’animació musical de Disco Móvil Platja d’Aro [ consulteu recomanacions de seguretat i plànol d'evacuació al final d'aquesta notícia ]

L’activitat s’inicia dissabte 26 de març amb el Dinar de Colles de Carnaval (14 h) i Presentació de les Colles Locals amb una actuació còmica o musical de cadascuna i ball (16 h). Diumenge 27 de març, Depertada General (7 h); Desfilada Infantil i Xocolatada a S’Agaró (11 h); Concurs Pujada del Pernil (16-18 h); i Presentació de les Reines del Carnaval i Canvi d’Atributs amb cercavila musical (20 h). Dijous 31 de març Arrossada Popular (14 h); i pregó de les Reines Carnestoltes amb cercavila (20 h). Diumenge 3 d’abril Jocs Gegants (11-14 h) i Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h). Darrerament, dimecres 6 d’abril, cloenda amb l’Enterrament de la Sardina (19 h).

[ +info: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 605 827 945 · turisme@platjadaro.com · web · pdf ]


 

Llegir 834 vegades