Dijous, 28 Octubre 2021 10:42

Turisme accessible i inclusiu

Cicle d’activitats, formació i sensibilització

Afavorir el turisme accessible és una de les noves apostes de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i com a primer pas ha programat el cicle d’activitats, formació i accions de sensibilització Murmuracions, que es desenvoluparà de manera continuada. En el marc del mateix, aquest octubre ha organitzat una acció de conscienciació sobre infants amb TEA de la mà de l’Associació Viu Autisme a les escoles del municipi; i conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, una taula rodona sobre turisme inclusiu amb representants del món de la comunicació, el turisme i l’esport.

En aquest context a primers d’any es va celebrar la primera edició del Curs d’Accessibilitat Turística a Platja d’Aro, organitzat conjuntament per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà per a empreses d’allotjaments, activitats i serveis turístics, comerços, entitats i institucions de la comarca, amb l’objectiu de posar en valor l’accessibilitat de les destinacions i generar un nou valor competitiu, diferencial i qualitatiu.

Una formació emmarcada en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que també acredita, des de l’any 2020, equipaments i serveis turístics segons l’oferta vers l’usuari final. El municipi ha obtingut en el seu primer any d’implementació quatre distintius per a l’Oficina de Turisme, la Platja Gran, l’Hotel  Planamar i el Càmping Valldaro. Alhora, sis establiments més han iniciat els tràmits d’adhesió (l’Ajuntament i el Consell Comarcal subvencionen el 50% del cost de l’auditoria); i el consistori treballa per la validació també de Cala Sa Conca i del Palau d’Esports i Congressos.

Justament, el dimarts 16 de novembre, també la Sala d’Actes de l’Ajuntament acollirà una nova presentació del pla comarcal d’accessibilitat, ja ha acreditat 25 propostes de turisme inclusiu, amb la voluntat de generar un nou pol d’atracció. Alhora, abans no acabi l’any, també acollirà una nova edició de la formació especialitzada en llenguatge de signes adreçada a l’empresariat local distribuïda en sis jornades, i que dona continuïtat a la primera experiència realitzada el curs passat.

El municipi ha estat pioner amb la instal·lació, de plaques amb pictogrames que ajuden a adaptar l’entorn ciutadà i incrementar l’autonomia de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) Alhora el consistori i Viu Autisme són impulsors de la càtedra especialitzada d’estudi sobre l’espectre autista a la Universitat de Girona. El municipi també acull l’Open Internacional Adaptat de Tennis Taula, activitats de submarinisme inclusiu de la mà de la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, i en la darrera edició del Festival de Balls Esportius s’hi va celebrar la modalitat Wheelchair a nivell nacional.


Aposta municipal pel turisme accessible i inclusiu

Programa “Murmuracions”: cicle d’activitats, formació i accions de sensibilitazció

Aquest octubre acció sobre infants amb TEA a les escoles i taurla rodona sobre turisme inclusiu

Properament presentació del pla comarcal d’accessibilitat turística i formació en llenguatge de signes

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · W 605 827 945 · accessibilitat@platjadaro.com


 

 

Llegir 675 vegades