Dijous, 04 Febrer 2021 15:58

Un Carnaval per recordar: 1978-2021

Es manté viu l’esperit amb un nou lloc web 

Davant la impossibilitat de celebrar les activitats pròpies del Carnaval de Platja d’Aro arran la situació de la pandèmia de la Covid-19 la regidoria de Turisme de l’Ajuntament commemora les 44 edicions de la festa -comptant-hi també la de 2021- amb tres iniciatives titulades conjuntament Un Carnaval per recordar 1978-2021: el pòster i xapa d’enguany, un nou lloc web monogràfic sobre el Carnaval i la seva extensió a les xarxes socials i, una exposició fotogràfica de grans dimensions en l’espai urbà de les tres viles del municipi.

El cartell i la xapa d’enguany, justament amb la voluntat de fer memòria de les edicions anteriors, és una composició a partir d’una quinzena de detalls de diversos pòsters de la història de l’esdeveniment. Divendres 5 de febrer, s’estrena el primer lloc web sobre el Carnaval de Platja d’Aro (aquí), un espai monogràfic amb diverses seccions que vol oferir una visió panoràmica tant dels orígens de la festa com dels protagonistes que l’han fet possible: la seva història, els Carnestoltes, els pòsters, les colles, etc.

Darrerament, a partir de l’11 de febrer Dijous Gras es podrà gaudir d’una exposició a l’aire  lliure sobre els 44 anys d’història del Carnaval de Platja d’Aro, amb la instal·lació progressiva en l’espai urbà de les tres viles i durant diverses setmanes, gràcies a 220 plafons de grans dimensions on s’hi recollirà l’evolució d’aquestes quatre dècades i mitja de trajectòria en un homenatge a cel obert a tots els seus protagonistes. Alhora es treballa en una gran exposició per a l’any 2022 per celebrar-ne el 45è aniversari, moment en que es publicaré el llibre que recull el Premi de Recerca Local de 2018, El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució.

Fins al 12 de febrer es pot participar al concurs de fotografia que proposa disfressar-se imitant algun dels cartells de la història del Carnaval de Platja d’Aro que es poden veure a les xarxes socials de la regidoria de Joventut (@joventutpladaro), organitzadora d’una activitat oberta a tothom. Cal enviar-ho per correu electrònic (pij@platjadaro.com) o whasttsapp (M 691 675 143). Hi haurà 1r, 2n i 3r Premi, que es faran públics el 15 de febrer. També el Centre Cívic Vicenç Bou ha organitzat els darrers dies diverses sessions del seu taller de Carnaval per elaborar elements de disfressa i així mantenir viu l’esperit de la festa.


Un Carnaval per recordar: 1978-2021

Tres iniciatives pre commemorar 44 anys del Carnaval de Platja d’Aro

Presetanció del cartell i la xapa d’enguany a partir de 15 posters històrics

Nou portal web monogràfic sobre el Carnaval i exposició fotogràfica a l’espai públic

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · carnaval@platjadaro.com · web


 

 

Llegir 900 vegades