Dissabte, 19 Desembre 2020 11:35

Guardó del 9è Premi de Recerca Local

La fauna de la Vall del Ridaura del Grup Natura Sterna

El projecte d’investigació La fauna de la Vall del Ridaura, presentat col·lectivament per l’entitat local Grup Natura Sterna, ha estat guardonat amb el 9è Premi Jordi Comas de Recerca Local 2020, que concedeix l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró amb una dotació de 4.500 euros i la publicació de l’estudi en format de llibre un cop desenvolupat completament. L’estudi guardonat es proposa elaborar el catàleg dels animals de la Vall del Ridaura (un territori de 130 km2 en quatre termes municipals), estudiant vertebrats, invertebrats i altres.

Impulsat per l’Ajuntament, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda i amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala (web); el premi reconeix anualment projectes inèdits d’investigació que puguin esdevenir, un cop desenvolupats, en un treball de recerca més extens sobre el municipi, en qualsevol àmbit. El jurat l’han format el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la fundació, Lluís Poch; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart i l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles; que també handestacat com a projecte finalista El patrimoni subaquàtic del litoral local, de María José Lloveras Chavero.

En l’acte de proclamació també es va presentar el volum guanyador de la tercera edició, l’any 2014, S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani dels historiadors Sílvia Gómez Bermejo i José Javier Guidi Sánchez. Aquest volum, com els cinc anteriors publicats, es poden adquirir a la biblioteca, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i a l’OAC de Castell d’Aro (5 euros). El projecte pren el relleu al guardó de 2019: Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, d’Alfons Tauler.


Concedit el 9è Premi Jordi Comas de Recerca Local

Guardó al projecte d’investigació La fauna de la Vall del Ridaura

Presentat col·lectivament per l’entitat local Grup Natura Sterna

Dotació en 4.500 euros i la publicació del treball en format de llibre

Informació: Biblioteca M. Rodoreda · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web


 

Llegir 686 vegades