Dimecres, 23 Setembre 2020 09:33

S’anul·la la Rua del Carnaval de 2021

Per evitar aglomeracions i garantir la seguretat 

Els ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i de Santa Cristina d’Aro anuncien l’anul·lació de les seves rues de Carnaval en cadascuna de les poblacions i que s’haurien celebrat divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de febrer de 2021 respectivament, per responsabilitat davant la situació de la pandèmia de la Covid-19, per evitar aglomeracions i garantir la seguretat tant del públic com dels participants. Una decisió consensuada conjuntament pels tres consistoris i les Federacions o Associacions de Colles de Carnaval, que conjuntament en representen 44.

Els tres Carnavals fa anys que estan agermanats i treballen conjuntament per coordinar diversos aspectes logístics i organitzatius alhora que garanteixen la participació de totes les colles de cada població en la seva rua on els Reis i les Reines Carnestoltes també hi tenen un lloc d’honor encapçalant la desfilada. La cancel·lació se centra, de moment, en l’acte de la Rua, l’esdeveniment més multitudinari de cada celebració amb una mitjana de 60 colles d’arreu de les comarques de Girona, amb 4.000 participants desfilant com a Comparses o com a acompanyants de les Carrosses i amb desenes de milers de persones de públic.

A partir d’ara, cada població estudiarà diverses possibilitats per mantenir l’esperit i la tradició del Carnaval amb propostes de petit format, virtuals o imaginatives, però centrades en el gaudi dels seus propis conciutadans, evitant així l’efecte crida que representa un espectacle de música, llum i color com són les rues de la Costa Brava centre. La decisió s’ha pres coordinament després de diverses setmanes de treball entre els tres consistoris tot respectant també el calendari de trobades i de procés intern a cada ciutat a l’hora de prendre posició.

L’anticipació en la presa de la decisió, també facilita diversos aspectes. D’una banda, s’aclareix la situació per a les colles carnavalesques en el moment de l’any -sis mesos abans de les rues- en què inicien els projectes de disseny de vestuari, elaboració de coreografies i construcció de carrosses; i així s’eviten esforços en va i alhora es garanteix l’estalvi en unes despeses econòmiques sense recorregut. De l’altra, els ajuntaments de cadascuna de les ciutats podran planificar la programació d’activitats tenint present aquesta nova realitat.

La Gran Rua de Carrosses i Comparses de Platja d’Aro, que cada any travessa durant vuit hores de dissabte l’eix comercial de la vila en un recorregut de dos quilòmetres per les avingudes del Cavall Bernat i de S’Agaró no es podrà veure després de 43 anys interromputs de celebració des de la seva recuperació l’any 1978, segons han acordat la Federació de Colles de Carnaval i l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. En la darrera edició hi van participar un conjunt de 79 colles (14 de la població) amb 5.000 figurants: 11 al matí en exhibició (fora de concurs) i 65 més a la tarda que optaven als premis en sis categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa, Colles Locals; i millor colla que participa per primera vegada a la Rua. Diumenge al matí celebra una segona rua, a Castell d’Aro, però només amb colles locals.


Anul·lació Rua del Carnaval de Platja d’Aro 2021

Una decisió conjunta dels ajuntament de Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina

Acció consensuada també amb les entitats locals que agrupen les Colles de Carnaval

Per evitar aglomeracions i garantir la seguretat tant del participants com dels espectadors

Informació: Oficina de Turisme · T 972 817 179 · turisme@platjadaro.com


 

 

Llegir 2211 vegades