Dimecres, 13 Novembre 2019 11:36

Guardó Premi de Recerca Local 2019

Entitats, clubs i esportistes destacats del municipi

El projecte d’investigació Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, presentat per Alfons Tauler i Cama, proclamat guanyador del 8è Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell-Platja d’Aro, dotat en 4.500 euros. En l’acte de lliurament, celebrat  divendres 8 de novembre a l’espai cultural la Masia de Platja d’Aro també es va presentar el llibre publicat per l’Ajuntament amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, del treball guanyador de la quarta edició, l’any 2015: Abans que tot canviés. Les activitats tradicionals a la Vall d’Aro abans de l’arribada del turisme de masses, de l’historiador i arqueòleg Jaume Badias i Mata.

L’autor, nascut i resident a Castell d’Aro, empleat de banca jubilat, ha tingut una llarga vinculació amb l’esport local, especialment amb el club de futbol Aro CE, del que va publicar-ne la història  en un llibre. També havia fet les cròniques dels partits del club per a diversos diaris -El Punt, Diari de Girona, El Mundo Deportivo i Sport- i havia col·laborat en l’antiga revista local El Carrilet, justament amb una sèrie de reportatges sobre clubs i esportistes locals destacats. El jurat de la convocatòria l’han format el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles i el director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch.

El Premi de Recerca Local està impulsat des de l’any 2012 per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda (web) amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala (web) i guardona anualment projectes inèdits d’investigació que puguin esdevenir un cop desenvolupats en un treball de recerca més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit: geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore... De llavors ençà  el consistori n’han publicat quatre volums amb la voluntat d’elaborar, a partir dels guardons, una col·lecció de monografies locals.


Guardó Premi de Recerca Local 2019

“Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro”

Presentat per Alfons Tauler i Cama, guanyador de la dotació de 4.500 euros

L’Ajuntament ha publicat quatre volums dels guardons com a monografies locals

Informació: BMR · T 872 825 941 · biblioteca@platjadaro.com · web


 

 

Llegir 721 vegades