Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 13 Agost 2019 12:16

Execució pressupostos participatius

Desenvolupats dos dels projectes escollits l'any 2018

Primers resultats tangibles en relació en els projectes escollits per la ciutadania en els Pressupostos Participatius de 2018 -els primers celebrats a l’Ajuntament- amb l’execució de les dues primeres obres. D’una banda, la instal·lació d’una font d’aigua al camí per a vianants del Parc dels Estanys de Platja d’Aro, amb una  un cost de 3.200 euros. De l’altra, la construcció i col·locació d’una marquesina de 40m2, d’una alçada lliure de tres metres a l’entrada principal de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro per generar una àmplia zona per protegir-se del sol o de la pluja segons d’època del l’any, amb un cost de 21.481 euros.

Resta l’execució de dues accions, que s’iniciaran després de l’estiu. La primera, la generació d’una zona segura per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del pont sobre el riu Ridaura per garantir tant el pas dels usuaris de la Via Verda com dels vianants, amb la instal·lació d’un regulador semafòric intel·ligent per als dos sentits de la marxa, alhora que es senyalitzarà i s’il·luminarà adequadament, amb una inversió d’uns 90.000 euros.

La segona, la construcció d’un punt de gir al carrer Santiago Rusiñol de Platja d’Aro, al centre comercial Parc d’Aro, per millorar la seguretat i evitar les infraccions dels vehicles, valorada en 48.000 euros. Una intervenció que un cop estudiada per la Policia Local i els serveis tècnics d’Urbanisme s’ha desestimat fer-ho amb una rotonda (per la proximitat de dues més i per garantir el pas de vehicles voluminosos), i per això s’adequarà un carril addicional que faciliti el gir a l’esquerra amb una adequada senyalització i visibilitat amb un sistema reflectit a la calçada.

En paral·lel, ja s’està desenvolupant l’edició dels Pressupostos Participatius 2019 (web), amb una dotació de 150.000 euros per a propostes d’inversions (tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps). Després de diverses fases n’ha resultat una selecció final de 15 propostes, i sobre aquestes s’efectuarà la votació final, del 23 de setembre al 25 d’octubre d’enguany, per a tots els empadronats majors de 14 anys.


Execució pressupostos participatius 2018

Desenvolupats dos dels projectes escollits per la ciutadania

Font d’aigua al Parc dels Estanys i coberta a l’escola Vall d’Aro

Enguany segona edició amb votació final del 23 de setembre al 25 d’octubre

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com · web


 

Llegir 855 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)