Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 07 Juny 2019 11:41

Programa Fem Platja! Estiu 2019

Obtenció dels principals estàndards de qualitat

El programa integral Fem Platja! Estiu 2019 de la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro inclou aspectes bàsics com la gestió de la neteja de la façana marítima o el disseny del pla de socorrisme, però també múltiples vinculats a la qualitat, la informació, la seguretat o la participació ciutadana. Està actiu de l’1 de juny al 22 de setembre, amb un equip humà de 48 persones i un pressupost de 725.000 euros.

En relació als guardons de qualitat, el conjunt del litoral del municipi renova la Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais que acrediten també el distintiu Q de Qualitat Turística i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. El Camí de Ronda de S’Agaró obté el d’Itinerari Blau. També l’entitat ADEAC-FEE, que concedeix les banderes blaves, ha tornat a atorgat a les platges de Platja d’Aro la distinció temàtica en matèria de salvament, socorrisme i primers auxilis.

El servei de salvament té presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca cada dia (10-18 h juny i setembre i 10-19 h juliol i agost), amb 11, 14 o 23 efectius segons el moment de l’estiu; i a la Cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS. En relació l’accessibilitat hi ha espai específic amb ombra al Passeig Marítim, 19 passeres a la sorra, 6 cadires amfíbies, jocs de crosses amfíbies, plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran i 6 Línies de vida que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua.

El nou contracte d’abalisament s’ha traduït en l’increment de boies de senyalització amb un sistema instal·lació d’ancoratges més sostenible, la renovació de les plataformes d’oci i 5 boies de cortesia a la Cala del Pi. També es mantenen les dues Vies Braves una al nord de la Platja Gran, a la zona de Cavall Bernat; i l’altra a S’Agaró, dos itineraris degudament abalisats per poder-hi practicar de forma segura, sol o en grup, natació en aigües obertes.

En seguretat, la Policia Local hi destina, de manera específica, una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu de dia i nit. En matèria d’oci sisena edició del Mini Club-Ludoteca, del 25 de juny al 8 de setembre (11-14 h i 16-19 h) per a infants de 3 a 12 anys, gratuït i amb monitors amb idiomes; i també es pot gaudir de diverses ofertes d’àmbit privat: 5 guinguetes de restauració, 8 punts de lloguer de gandules i ombrel·les, 4 propostes d’esports nàutics i 2 creuers marítims.

En informació hi ha cartells en els mòduls del servei de socorrisme amb descripcions sobre el servei de salvament, guardons de qualitat, normativa de la Bandera Blava, compromís de qualitat ambiental o mapes de serveis. La participació de l’usuari es vehicula amb un telèfon únic i directe del servei de platges, bústies de suggeriments i enquestes de valoració a càrrec dels Agents Cívics.

Per al manteniment i neteja del litoral es treballa cada matinada amb gran maquinària i amb doble torn  de matí i tarda, amb equips d’operaris amb suport de quads. També es disposa d’una barca per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja zones de difícil accés. Enguany es tornen a repartir gratuïtament, entre els usuaris de les platges, 20.000 cendrers reutilitzables.


Programa Fem Platja! Estiu 2019

De l’1 de juny al 22 de setembre amb 48 persones i 725.000 euros

Consolidació del servei de socorrisme, abalisament, neteja o informació

Obtenció de diversos guardons: Bandera Blava, Q de Qualitat Turística

Informació: Servei de Platges · T 972 804 215 · femplatja@platjadaro.com


 

 

Llegir 2223 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)